nasıl zengin oldu? | " /> nasıl zengin oldu? | "/>

En Sıcak Konular

Beş parasızken nasıl zengin oldu?

27 Eylül 2008 14:26 tsi
Beş parasızken nasıl zengin oldu? 8 çocuklu bir yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Gürbüz Çapan, Ergenekon'dan tutuklandı. Ergenekon'un finansörü olarak suçlanıyor. Peki Çapan nasıl zengin oldu?

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Ergenekon terör örgütünün finansörlerinden biri olmakla suçlanıyor. Belediye başkanı olduğu ilk yıl 'yoksulluğuyla' övünen Çapan'ın, daha sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne ortak olabilecek kadar parayı bir anda nasıl kazandığı merak konusu.

Gürbüz Çapan, 1954 senesinde Kars'ın Çıldır ilçesinin Kakaç köyünde yoksul bir ailenin 8 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Diyarbakır Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve 1983'te Giresun'da pratisyen hekim olarak çalıştı.

Sakıncalı olduğu için ihtisas yapamadı. Askerliğin ardından Giresun'da doktorluğa devam etti ancak daha sonra İstanbul'a zorunlu ikamete yollandı. Büyükçekmece'de hekimlik yaptı. Bu sırada seçimler için hazırlık vardı. Esenyurt'ta Karslıların sayısı çok fazlaydı. Hemşehrilerinin ortak adayı olarak 1989'da seçimlere girdi ve başkanlık koltuğuna oturdu.
 
BENİ YOKSUL HALİMLE BAŞLARINA TAC ETTİ
 
Bir konuşmasında, "Esenyurtlular beni yoksul halimle başlarına taç ettiler." diyen Çapan, belediye başkanı olduktan sonra 'yoksulluktan' kurtuldu. Esenyurt Belediyesi'ne 2001 yılında jandarma tarafından 'yolsuzluk' operasyonu düzenlendi. DGM tarafından tutuklanan Çapan, Kartal Cezaevi'ne, kardeşleri Çetin ve Zeki Çapan da Bayrampaşa'ya konuldu.
 
UCUZ ARSA BULMAKLA KÖTÜ MÜ ETTİK
 
Haklarında dava açıldı. Suçlamalardan biri, kardeşlerinin ortak olduğu Doğa Holding AŞ ve Erdem İnşaat'ın belediye ihalelerine usulsüz olarak girdiği şeklindeydi. Tutuklanmadan önce verdiği bir röportajda, "(Nereden buldular?) diyorlar. Benim kardeşimin servetini nereden bulduğu bilinmiyor mu? Ucuz arsa edinip kooperatiflere peşkeş çekmişiz diye suçlanıyoruz. Kötü mü ettik? Bacasız kent kurdum, bu mu ödülü bana?" diyordu. Jandarmanın hazırladığı ve bir bölümü Ergenekon iddianamesine de giren rapordaki ifadeler dikkat çekiciydi: "Başkan seçilmesinden önceki İstanbul Ticaret Odası kayıtlarını incelediğimizde, herhangi bir kayıtlı ticari yatırımı olmamasına rağmen Çapanlar bu tarihten itibaren atılım yapmışlardı."
 
CUMHURİYET SAHİP ÇIKMIŞTI
Raporda, Çapan'ın kendisi ve kardeşleri üzerine görünen tüm şirketler sıralanıyor. Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yaptığı savunmasına en geniş yer veren gazete, ortağı olduğu Cumhuriyet'ti. 26 Ekim 2001 tarihli Cumhuriyet'te geniş yer alan haberin başlığı, "Çete değil çağdaş kent kurduk." şeklindeydi. 2004 yılında DGM'lerin kapanmasının ardından dava İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçti. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, zimmet ve ihaleye fesat karıştırmak' gibi suçlardan yargılanan Çapan, 2006 yılında beraat etti.

Çapan'ın oğlu Ali Erdem Çapan, geçtiğimiz yıl Ferrari otomobiliyle Mecidiyeköy'de kaza yapmış ve yanında oturan kız arkadaşı hayatını kaybetmişti.

8 sutun
 
 



Bu haber 6,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,368 µs