Ergenekon'un çekirdeğini o çözmüş! | " /> Ergenekon'un çekirdeğini o çözmüş! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un çekirdeğini o çözmüş!

27 Eylül 2008 12:08 tsi
Ergenekon'un çekirdeğini o çözmüş! Ergenekon'un çekirdek yapılanmasını görev yaptığı dönemde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şebe eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın çözdüğü ortaya çıktı. Bakın Saçan'ın herkesten önce ulaştığı bilgiler ne?

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şebe eski Müdürü Adil Serdar Saçan, tutuklanmasına karar veren mahkemede; Ergenekon yapılanmasının çekirdek yapısını görev yaptığı dönemde çözdüğünü söylediği öğrenildi. Saçan'ın, örgüt hakkındaki bilgisinin Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'dan elde ettiği bilgi ve belgelere dayandığını ifade ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre; Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Adil Serdar Saçan mahkemedeki ifadesinde; Ergenekon yapılanmasını en iyi bilen kişi olduğunu söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Saçan, "Ben hukukçu olarak meslek icra etmiyorum, polis müdürüyüm. Organize suçlar ve terör suçlarında çalıştım. İstanbul'da Organize Suçlar Şubesi'ni kuran ve 5 yıl müdürlüğünü yapan benim. Örgüt yapılanmasını en iyi bilen kişiyim. Ayrıca kamu hukuku ile ilgili doktoram var. Örgütlü suçlarla ilgili kitaplar yazdım." şeklinde konuştu.

Ergenekon terör örgütü ile ilgili ilk çalışmayı 2001 yılında DGM'den aldığı izinle başlattığını ifade eden Saçan'ın, "Soruşturmayı daha sonra istihbarat şubeye bıraktım. Bugün soruşturmaya ve davaya esas olan tüm bilgi ve belgeler benim zamanımda toplanmıştır. Çekirdek yapıyı o dönemde çözdüm ve benim Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'dan elde ettiğim bilgi ve belgelere dayanmaktadır." dediği öğrenildi. Ancak o dönemde DGM savcısının soruşturma izni vermediğini kaydeden Saçan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ancak ben bu bilgi ve belgeleri muhafaza ettim. Yine mensubu olduğum iddia edilen örgütün üyeleri olduğu belirtilen Sedat Peker, Drej Ali, Yakup Kürşat Yılmaz, Veli Küçük, Yaşar Öz ve Hayrettin Ertekin hakkında soruşturmalar yaptım. Bu dahi soruşturma ile çelişmektedir. Ben söz konusu soruşturma başladıktan sonra Veli Küçük'te ele geçen aleyhime toplanmış istihbarat bilgileri ile ilgili olarak soruşturma savcısına dilekçe verdim. 'Davaya müdahil olmak istiyorum' dedim. Bana bugüne kadar cevap vermediler. Fatih Adliyesi'ne dilekçe verdim. Soruşturma devam etmektedir. Ben Veli Küçük ve Sedat Peker yapılanmasında soruşturmayı başlatan emniyet müdürü olarak önemli tanık olabilecekken şüpheli haline getirildim ve bunu takdirinize arz ediyorum. Suçsuzum." 

Aylık gelirim bin 500 YTL

Saçan, mahkemeye mesleğini avukat olarak beyan etti. Saçan, aylık gelirinin bin 500 YTL olduğunu söyledi. Emekli Askeri Hakim olduğunu ifade eden Tanju Güvendiren'in ise, aylık gelirinin 40 bin YTL olduğunu kaydetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne dün getirilen son dalga operasyonda gözaltına alınan Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, Tuncay Özkan, Tanju Güvendiren, Emcet Olcaytu, Hüseyin Nazlıkul "Yasa dışı Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak" suçlarından tutuklandı.

Şüphelilerin mahkeme sorgularında kimlik tespiti sırasında verdikleri bilgiler dikkat çekti. Adil Serdar Saçan mesleğini avukat olarak beyan ederken aylık gelirinin bin 500 YTL olduğunu söyledi. Gürbüz Çapan ise mesleğini doktor, aylık gelirinin de 21 bin YTL olduğunu ifade etti. Tanju Güvendiren ise, Emekli Askeri Hakim, aylık gelirinin de 40 bin YTL olduğunu kaydetti. Hüseyin Nazlıkul da mesleğini "Yurt dışında ve Türkiye'de Tamamlayıcı Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı ve aynı zamanda Öğretim Görevlisi, Gazeteci, ayrıca Kürtçe, Almanca ve Türkçe'de yeminli tercüman" olarak söylerken aylık gelirini 18-25 bin YTL olarak belirtti. Gazetecilik yaptığını ifade eden Tuncay Özkan da aylık gelirinin 4 bin YTL olduğunu belirtti.


 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs