rüşvet garantisi! | " /> rüşvet garantisi! | "/>

En Sıcak Konular

Rüşvetçi başkandan rüşvet garantisi!

27 Eylül 2008 11:17 tsi
Rüşvetçi başkandan rüşvet garantisi! Rüşvet kasedi için açıklama yapan CHP'li Eryılmaz, ses kaydını kabul etti fakat konuşmaların montaj olduğunu öne sürdü. Ancak Eryılmaz, açıklamasında bile şaşırtıcı konuştu...

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Ankara’yı sarsan, rüşvet konuşmalarının yer aldığı skandal ses kaydıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Çankaya Belediyesi’nde dönen rüşvet çarkının detayları ile anlatıldığı kasetteki sesin kendisine ait olduğunu kabul eden Eryılmaz, konuşmaların ise montaj olduğunu söyledi. Rüşvetin tüm boyutları ile anlatılan ses kaydında geçen çoğu konuşmaya değinmeyen Eryılmaz, meclis üyelerine rüşvet olarak alındığının geçtiği konuşmayı sert bir dille yalanladı ve laptoplar için rüşvet diyenlerin "Alnını karışlarım" dedi. Eryılmaz rüşvet iddialarını yalanladığı açıklamasında CHP'lilere ve seçmenlere de seslenerek, "CHP Çankaya’da hizmetleriyle bir kaledir. Öyle de kalacaktır. Halkımız ve Çankayalılar rahat olsun." garanytisini verdi.

Ses kaydı Ankara’nın gündemine bomba gibi düşerken, CHP’li Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, hakkındaki iddiaları reddederek, icraat ve faaliyetlerinden bahsetti. Yolsuzluklara ödünsüz bir şekilde tavır koyduklarını söyleyen Başkan Eryılmaz, “Bizim şimdi gündeme gelmemiz dürüstlüğümüzdendir” dedi.

”KASET MONTAJ, HESAP VERECEKLER”

Ses kaydının montaj olduğunu ileri süren Muzaffer Eryılmaz, ses kaydının gizli dinleme sonucu hazırlandığını iddia ederek şunları söyledi: “Kesik kesik birbirine eklemelerle ve montajlarla yüklü olması bu işe soyunanların kötü niyetlerini ve aslında bu işin sonucundaki kötü akıbetlerini bir biçimde ortaya koymuştur. Bu yasadışı, hileli ve kişi haklarına sığmayan kurumumuza karşı komplo kuranların hepsi yargı önünde tek tek hesap verecek."

Açıklamasında Cumhuriyet Gazetesi’ne belediye olarak verilen destek ve Mustafa Balbay’a ödenecek olan 100 bin YTL’ye hiç değinmeyen CHP’li Eryılmaz, ses kaydında geçen belediye meclis üyelerine verilecek tanesi 1500 dolar değerinde olan laptopların rüşvet olmadığını söyledi.

”BUNU SÖYLEYENLERİN ALNINI KARIŞLARIM”

Laptopların rüşvet olduğunu söyleyenin alnını karışlarım diyen Eryılmaz şunları söyledi: “İşin gülünçlüğü, tuhaflığı ve basitliği şuradadır: Belediyenin resmi evraklarıyla bizzat belediyenin yasal yollarla aldığı diz üstü bilgisayarların hayal mahsulü ses bandında sanki rüşvet gibi alınıp dağıtıldığının öne sürülmesi bile bu işi acemice yapanların yakayı ele vermesini beraberinde getirmektedir. Belediyemizin Satın Alma Müdürlüğü tarafından 2401 2005 tarih ve 18-0365 sayı ve kararı ile satın alarak ve demirbaş kaydı yaptığı ve tek tek belediye meclis üyelerine zimmetlediği diz üstü bilgisayarlar akla ziyan bir biçimde rüşvet diye piyasaya sürülüyor. Bunu söyleyenlerin aklına şaşarım, alnını karışlarım.”

Açıklamasında, “Bizler bu ülkenin gerçek yurtseverleri ve bu ülkede eşit bölüşüme dayalı bir toplum modeli isteyen insanları olarak arı kovanına çomak sokmaktan asla çekinmedik.” diyen Eryılmaz,  rüşvetin, içi boşaltılmış, sulandırılmış ihale biçimlerinin hiçbirine yüz vermediklerini belirterek şunları söyledi: ”Bütün ihalelerimizi kamuya açık, şeffaf ve temiz bir hizmet çizgisini izleyerek yaptık. Türkiye’de yerel düzlemde oluşturulmuş olan statükocu ve baştan aşağıya bozulmuş sistemin bir ürünü olan mevcut yapıyı değiştirmeye geldik.”

ASALAKLARA AMAN VERMEDİK ONDAN

"Bizim Çankaya Belediyesi’nde şeffaflığı ve güvenirliği her türlü yolsuzluk biçimine karşı meydan okuyarak sağladığımızın kanıtları gün gün daha iyi anlaşılıyor, gün yüzüne çıkıyor." diyen Eryılmaz, kasedin kimler tarafından nasıl ortaya çıkarıldığını ise şöyle açıkladı: "Şimdi kamuoyunun gündemine gelen ve tartışılan konu bizim Çankaya Belediyesi’nde sosyal belediyeciliği yerleştirip; asalak, emek sarf etmeden belediyenin sırtından geçinenleri tasfiye etme ve onlara aman vermeme anlayışımızın bir sonucudur."

Son olarak partililere seslenen CHP'li Eryılmaz " CHP Çankaya’da hizmetleriyle bir kaledir. Öyle de kalacaktır. Halkımız ve Çankayalılar rahat olsun. dedi.


KULÜPLERE 50 MİLYAR

Bizim adamlar bizden ihale alıyorlar; imar işleri var, imarını yaparken götür şu kulübe 50-100 milyar ver diyoruz.

CHP’Lİ ÜYELERE RÜŞVET

Belediye meclis üyeleri AKP’lilerle oy kullanıyor. Adamlara aylık 2’şer milyar veto veriyoruz. Buradaki yamyamları doyurmak zorundayım. Bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum.

75 BİN DOLARLIK LAPTOP

Şimdi bütçe var, bu akşam meclis üyelerini yemeğe götürüyoruz. Her birine 1500 dolarlık laptop aldırttık.

10 GÜNDÜR İŞE BAKAMADIM

10 gündür Allah’ım şaştı benim, iş miş bakamıyorum. Öyle çirkef bir noktadayız ki, adam geliyor ‘benim personeli şurdan al şuraya ver’ diyor. Hayır desem küstüm gittim diyor...

BUGÜN NE GÖTÜRÜRÜM

Mesela adamlar imar komisyonunda her gelen dosyanın üzerine atlıyor. Adam sabah geliyor ‘ben bugün ne götürürüm’ diyor. Her gün her birinin koltuğunda bir dosya bir müdürlüğe gidiyorlar.

ÖNDER SAV’LA TEHDİT

Hele şu son 4 ayda adam resmen bizi Önder Sav ismiyle tehdit etti. Yani AKP’lilerle yan yana oy kullandılar ya.. tehdit derken işte AKP’lilerle oy kullanıyor adam. Şeyi geçirmem diyor. Mesela bizim şimdi hisseli arsa satışlarımız var. Yetki vermesi lazım. Benim şimdi o yetki var. Şimdi büyükşehire verelim... Melih’in kucağına atacaklar. Bunu diyen CHP’li meclis üyeleri.

CUMHURİYET’E DESTEK

Cumhuriyet'e büyük desteğimiz oluyor. Yani gazetelerini alıyoruz dağıtıyoruz ilan veriyoruz falan. Balbay’a nerdeyse bir aydır 100 milyar ödememiz lazım, yok çıkmadı. Adamlardan gazete alıyoruz, ilan veriyoruz, yazı yazıyoruz. Kimse vermiyor yazımızı, Cumhuriyet veriyor bi tek, cumaları yazıyoruz. Emin Çölaşan’la Bekir’le Fikret’le hepsiyle konuşuyoruz, yırtınıyoruz, her dediklerini yapıyoruz 2 satırımız çıkmıyor hiçbir yerde.

Haber 7



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs