Sürpriz tanıktan şok açıklama! | " /> Sürpriz tanıktan şok açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Sürpriz tanıktan şok açıklama!

27 Eylül 2008 09:48 tsi
Sürpriz tanıktan şok açıklama!
Yüzbaşı Hüsammettin Polat'tan şok iddia: Dink cinayetinde Albay Öz'ün rolü ihmalden öte!

Dink cinayetindeki ihmal davasında tanık olarak dinlenen Yüzbaşı Hüsamettin Polat'tan çarpıcı iddia. Trabzon İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Polat, "Hrant Dink cinayetinde, Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün ihmalden de öte bir sorumluluğu var" dedi.  
 
Öz'ü, 'Medyatik olmayı sever' diyerek tarif eden Polat: "Kaybolan birinin aranması gibi basit bir olayda bile komando bölüklerini seferber etmiş, bu bölüklerin bizzat başına geçmiştir. Hrant Dink gibi tanınmış bir insanın öldürüleceğine dair istihbaratın önemsenmemesinin haklı bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Basit bir ihmal de diyemem." sözleriyle iddiasına açıklık getirdi. Yüzbaşı Polat, dönemin Alay Komutanı Öz ile İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Metin Yıldız'ın üst makamlar dahil herkesi yanılttıklarını iddia etti.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali bulunan Jandarma görevlileri Astsubay Okan Şimşek ile Uzman Çavuş Veysal Şahin'in yargılanmasına Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın son tanığı Yüzbaşı Hüsamettin Polat, ilk önce yazılı ifade verdi. Mahkeme Başkanı Şevki Ulucam tanıklığın vicahi(yüz yüze) olacağı uyarısında bulunarak olayı anlatmasını istedi. Polat cinayet ile ilgili istihbarat bilgisinin aktarıldığı sabah brifing toplantısını şöyle anlattı: "İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız, İl Jandarma Komutanı Öz'e Veysal Şahin ve Okan Şimşek'in Pelitli'de güvenlik görevlisi olarak çalışan Çoşkun İğci'nin Yasin Hayal isimli şahsın İstanbul'daki Ermeni gazeteci Hrant Dink'i öldürmeyi planladığını, bu plan kapsamında kendisine silah temini için 500 YTL verdiğini söyledi. Albay Öz ise bu konuyu burada görüşmeyelim sonra görüşelim dedi."

Yüzbaşı Polat'ın ifadesine göre, Albay Ali Öz'ün, Dink'in öldürülmesinden sonra jandarmaya bilgi veren İğci'nin konuşmaması konusunda uyarılmasını istedi. Polat, konuyu araştırmaya başlayınca Albay Öz'ün tutumu da değişti, istihbarat şubesi elemanları da artık kendisiyle görüşmedi.

Polat, yazılı ifadesinde de Öz'ün İl Jandarma'daki tüm faaliyetleri görevle alakası olsun olmasın Yüzbaşı Yıldız ile planlayıp gerçekleştirdiğini belirterek şunları kaydetti: "Elde somut bir istihbari bilgi vardı. Bu durumda ilk iş bu şahsın takibe alınması, bu olayın cumhuriyet savcılığına bildirilmesi gerekir. Çünkü istihbarat toplantısında Yasin Hayal'den bahsederken 2004 yılında McDonalds'ı bombalayan Yasin Hayal olarak belirtilmiştir. Sanığın bu yapısı dikkate alındığında bu istihbaratın ciddiye alınması gerekirdi."

Albay Öz'ün Trabzon'dan tayini çıkması üzerine Astsubaylar Okan Şimşek ve Veysal Şahin'in de başka illere gitmeleri için zorla dilekçe imzalattığını öne süren Polat, şöyle devam etti: "Okan Şimşek'i görev yaptığı İstanbul'dan telefonla aradım. Artık Öz'ün baskısı kalmadığını Dink cinayetiyle ilgili doğruları söylemesini tavsiye ettim. Şimşek beni telefonla iki kez aradı, mahkemede doğruları anlatacaklarını söyledi. Yüzbaşı Polat, istihbarat elemanı Çoşkun İğci'den cinayet hakkında alınan istihbaratın bilinmemesi için eski evrakların imha edildiğini iddia etti. Polat ifadesinde şu bilgileri verdi: "Günlük görev sonuç raporlarının mülkiye müfettişlerinin Trabzon'da olduğu dönemde İğci'yle görüşüldüğü anlaşılmasın diye bizzat alay komutanı Ali Öz ve İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız tarafından emir verilerek değiştirildiğini gördüm. Çünkü İğci ile görüşme detayları bu tutanaklarda vardı. Öz ve Yıldız üst makamlar dahil herkesi yanılttılar."

Tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti davanın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin görev alanını aştığı gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi. Mahkeme dava dosyasını Trabzon Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
 
Zaman



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs