En Sıcak Konular

Kudüs Günü kutlanıyor!

27 Eylül 2008 09:08 tsi
Kudüs Günü kutlanıyor! Kudüs günü münasebetiyle İslam Dünyası'nın çeşitli bölgelerinde kutlamalar yapılıyor. İşte fotoğrafları...

Bu sene Kadir gecesine denk gelen Kudüs Günü için, binlerce İstanbullu, yoğun yağmur ve fırtınaya rağmen, Fatih Camii bahçesine toplandı. Normalin çok üstünde polis önlemin erağmen, cami bahçesini dolduran ve Kudüs ve Filistin için dua eden kalabalığa seslenen konuşmacılar, Prof. Ahmed Ağırakça ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Kudüs'ün Müslümanlar için taşıdığı öneme dikkat çektiler. Kalabalık, attıkları sloganlarla Filistin'e destek verirken, İsrail ve ABD'yi kınadılar.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, konuşmasında, İsrail Başbakın Olmert'in Filistin'e yapılan yardımlar dolayısıyla, İHH'ya yasak koyduğunu belirterek, "Nitekim koyduğu yasaktan iki ay sonra kendisi düştü, İsrail artık birbirine düşmüştür, kendileri de itiraf ettiler; artık onlar için 'Büyük İsrail' hayali bitmiştir" şeklinde konuştu.

İsrail'in bölge için aldığı üç tane stratejik karara dikkat çeken Yıldırım, Müslümanları bölgeden tahliye edecek, nüfus değişikliği, Mescid-i Aksa'nın yıkımını da içine fiziki değişiklik ve coğrafi konum değişikliği olduğunu söyledi.

"Kudüs'te birtakım planlar yaptılar ama onları bu planlarına karşı biz kazanacağız' şeklinde konuşan Yıldırım şunları söyledi: "Mescid-i Aksa'nın altında Türkiye'nin girişimlerine rağmen halen kazıları devam ediyor. Hedefleri Ağlama Duvarı'nı 40 kilometreye ulaştırmak."

Bülent Yıldırım, İsraillilere de seslenerek, 'Çocukları öldürmeyi bırakın, insan gibi yaşamaya çalışın, Şayet siz insan gibi yaşamaya çalışmazsanız, bütün Müsylümanlar kanları ve canları ile bunu size ödetirler

Konuşmaların sonunda Kadir Gecesi dolayısıyla da topluca dua edildi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

LÜBNAN

Lübnan'da Hizbullah'ın dini lideri Seyyid Huseyin Fazlallah Mehr Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Kudüs gününün İslam Dünyasında geleneksel kutlama haline geldiğini memnuniyetle gördüklerini söyledi. Fazlallah, Kudüs günü kutlamasının işgal altındaki Kudüs'ün ve zulüm gören Filistinlilerin unutulmaması için çok önemli olduğunu ifade etti.

Lübnan

Huseyin Fazlallah açıklamasında, İsrail'in yaptığı zulümlerle buna destek veren ABD ve diğer Batı ülkelerinin ve seyirci kalan diğer ülkelerin asla unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.


İRAN

Filistin Başbakanı Heniyye, İslam Devrimi Lideri Hamanei'nin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını temenni ettiğini söyledi.

 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İsram Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei ve İran Cumhurbaşkanı Dr. Mahmud Ahmedinejad'ın Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını temenni ettiğini söyledi.

 

Tahran camisinde kılanan Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen özel merasime gönderdiği mesajda Heniyye, Humeyni'nin Filistin ve Kudüs'ün kurtuluşu için cihad mekanından yükseldiğini söyledi.

 

Ayetullah Humeyni'nin Filistin davasına verdiği öneme değinen Heniyye, tarihteki büyük şahsiyetlerden birisi olarak nitelediği Humeyni'nin Ramazan'ın son Cumasını Kudüs Günü olarak ilan etmesinin, Filistin davasına verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

 

Filistin halkı üzerindeki ambargoya rağmen, Kudüs'ü kurtarma ve diğer hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğini belirten Heniyye, Filistin halkının sonuna kadar sabırlı olmaya ve direnmeye devam edeceğini kaydetti.

 

Heniyye, Filistin halkının sorunlarını ve dertlerini paylaşan "Kardeş iran halkına" ve diğer İslam ülkelerindeki dertlerini paylaşan müslümanlara teşekkür etti.

 Başkent Tahran'daki Kudüs Günü etkinliklerinde de ABD'ye öfke vardı

 

 

 

 

AZERBAYCAN

Azerbaycan İslam Partisi Bakü'de İsrail Büyükelçiliği önünde Kudüs Günü etkinliği düzenledi. Bir grup parti üyesi, İsrail'in Kudüs'ü işgalini sloganlar atarak protesto ederken, sık sık tekbir getirdi.

Azerbaycan polisi, illegal eylemde bulunduklarını ileri sürerek İslam Partisi üyelerini gözaltına aldı ve polis merkezine götürdü.

Eylemciler, kamu düzenini ihlal etmek ve illegal bir gösteri girişimde bulunmakla suçlandıktan sonra, uyarı yapılarak, serbest bırakıldılar.

 

AFGANİSTAN

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Kudüs Günü etkinliklerinden

dünya bülteni



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs