yeniden polis oldu! | " /> yeniden polis oldu! | "/>

En Sıcak Konular

Gözaltındaki Saçan yeniden polis oldu!

26 Eylül 2008 17:40 tsi
Gözaltındaki Saçan yeniden polis oldu! Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adil Serdar Saçan’ın Danıştay kararıyla göreve iade edildiği, Niğde’de göreve başlayacağı açıklandı!

Ergenekon soruşturmasının sekizinci dalgasında gözaltına alınan Tuncay Özkan, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede, “Cehalet hiç bu kadar cüretkâr olmamıştı” diye bağırarak tepki gösterdi. Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın Danıştay kararıyla göreve iade edildiği ve Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmaması halinde Niğde Polis Okulu’nda önceki gün göreve başlayacağı açıklandı.

Önceki akşam Ergenekon operasyonu kapsamında aranan ‘Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyesi Selim Utku Gümrükçü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu.

‘Komik sadece komik’

Tuncay Özkan ile Gürbüz Çapan’ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi ise dün sağlık kontrolünden geçirildi. Özkan, Çapan, Adnan Bulut ve Hüseyin Nazlıkul’un da aralarında bulunduğu sekiz kişi yaklaşık 45 dakika sağlık kontrolünün yapıldığı Küçükçekmece Adliyesi’nde kaldı. Girişte “Cehalet hiç bu kadar cüretkâr olmamıştı” diyen Özkan çıkışta da, “Bunlar komik, sadece komik” dedi. Çapan ise, ‘Neden gözaltına alındınız?’ şeklindeki soruya, “Bunu beni alanlara sorun, onlara sorun” şeklinde karşılık verdi. Zanlılar yine geniş güvenlik önlemleri altında Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınan Biz Kaçkişiyiz Platformu İstanbul Başkanı ve Memleket Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Murat Ağırel ve adli bilirkişi Mahir Akkar, emniyetteki işlemlerinin ardından dün İstanbul Adliyesi`ne sevk edildi. 12 kişinin işlemleri emniyette devam ediyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, dün avukatı ve kardeşi Serkan Saçan’la görüştü. Serkan Saçan, işkence suçlamasıyla meslekten atılan ağabeyi hakkında Danıştay’ın görevinin iadesine karar verdiğini ve gözaltına alınmasaydı, geçen çarşamba Niğde Polis Okulu’nda göreve başlayacağını söyledi. Serkan Saçan, gözaltına alma kararında, Tuncay Özkan’da olduğu gibi ‘Ergenekon Terör örgütü üyeleri ile yakın bağlarının tespit edildiği’ yazıldığını anlattı. Serkan Saçan “Tuncay Güney’den çuvallar dolusu belge diye bir şey yok. Ancak bir çanta dolusu, o kadar belge alındı” dedi.

Radikal



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs