Kadir gecesi affı! | " /> Kadir gecesi affı! | "/>

En Sıcak Konular

1670 mahkuma Kadir gecesi affı!

26 Eylül 2008 16:10 tsi
1670 mahkuma Kadir gecesi affı! Türkmenistan tarihinde önemli kararların alındığı 2507 yaşlıdan oluşan Halk Maslahatı'na (Yaşlılar Konseyi), yetkisi değiştirilerek danışma organı statüsü verildi.

Halk arasında "Yaşulular Maslahatı" olarak adlandırılan Halk Maslahatı, 21. Genel Kurulu için Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov başkanlığında Aşkabat'ın Ruhiyat Köşkünde toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Berdimuhamedov, Halk Maslahatı'nın 26 Haziran 1992'den bu yana önemli bir misyonu yerine getirdiğini ve artık bunu tamamladığını söyledi.

Olağanüstü toplantının gündemini ağırlıklı olarak anayasa değişikliği ve her yıl olduğu gibi mahkumlara Kadir Gecesi Affı konuları oluşturdu. Ülkenin dört bir yanından toplantıya katılmak üzere başkent Aşkabat'a gelen yaklaşık 2500 yaşlı delegeyle son kez toplanan Halk Maslahatı, ülkenin yeni anayasasını onayladı.
Toplantıda, 50 kişilik Türkmen Meclisinin daha etkin çalışabilmesi için milletvekili sayısını 125'e çıkartan yasa da kabul edildi.

Türkmen lider Berdimuhamedov, çağdaş dünyaya ayak uydurmak, gelişmelere zamanında müdahale ve çözüm üretmek amacıyla ülkede yasama konusunda bazı değişikliklere gidileceğini ifade etmişti.

1670 MAHKUMA AF

Son Halk Maslahatından çıkacak kararları en çok merak edenlerin başında ise ülkedeki hapishanelerde bulunan mahkumlar geliyordu. Mahkum ve mahkum yakınlarının ümitle bekledikleri Kadir Gecesi affı kararını Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un imzalaması kurulda büyük alkış aldı.

Son afla 1670 mahkum Kadir Gecesinde ailelerine kavuşacak. Böylece Saparmurat Türkmenbaşı'nın 1999 yılında başlattığı Kadir Gecesi affı geleneği devam ediyor.

Berdimuhamedov, geçen yıl Kadir Gecesi'nde de 9 bin 13 Türkmen ve 158 yabancı mahkumu affetmişti.

AA



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs