En Sıcak Konular

Şafak Hastanesi'ne Yunan ortak

26 Eylül 2008 14:47 tsi
Geçtiğimiz yıl hisselerinin yüzde 60’ını 60 milyon dolar bedel ile Julius Baer’e satıp, ardından da bu karardan vazgeçen Şafak Hastaneleri şimdi de hisselerinin yüzde 50’sini 48 milyon dolara Yunanlı Hygeia’ya sattı.

Şafak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Saim Öztürk, "Eski ortaklığımızla yönetim konusunda sorunlar yaşamıştık. Bu nedenle hisselerimizi geri aldık. Şimdi yeni ortağımız ile yönetimde eş,t söz hakkına sahip olacağız. Beraber yurtduışına açılacağız" dedi.

Birkaç yıl içinde Dubai’de başlayarak yurtdışında yayılmak için 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını dile getiren Öztürk, "Ortağımız zaten Hırvatistan, Kuzey Kıbrıs, Romanya gibi ülkelerde varlığını koruyor. Bizim amacımız yurt dışında onlarla birlikte büyümek. Ayrıca Türkiye’de de 4-5 hastane daha almayı planlıyoruz" dedi. Anlaşma kapsamında İstanbul’da Şafak grubuna ait olan bir arazinin yarısı da Hygeia’ya satıldı. Ortaklar bu araziye kısa süre içinde modern bir hastane kurmayı planlıyor. Özel Şafak Hastaneleri 1998 yılında kuyumculuk sektörünü bırakarak sağlık sektörüne el atan Saim, Seçim ve Mehmet Öztürk kardeşler tarafından kuruldu. 1998’de ilk hastanelerini İstanbul Gaziosmanpaşya’da açan üç kardeş, 2002’den 2005’e kadar Göztepe Şafak Hastanesi, Bahçelievlerde JFK hastanesi ve yine Gaziosmanpaşa’da bir hastene kurdu. 4 hastaneye sahip olan Özel Şafak Hastaneleri Grubunun toplam yatak sayısı ise 500’ü aşıyor. 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs