Fırtınaya ilk kurban | " /> Fırtınaya ilk kurban | "/>

En Sıcak Konular

Fırtınaya ilk kurban

26 Eylül 2008 15:34 tsi
Fırtınaya ilk kurban
İstanbul'da şiddetli rüzgar, kenti al üst etti. Rüzgar nedeniyle Beşiktaş Yıldız Camii'ndeki cemaatin üzerine ağaç devrildi. Caminin minaresi lokantanın üzerine devrilince, enkaz altına kalan bir kişi can verdi. Olayda yaralıların da olduğu bildiriliiyo

Meteoroloji, sağanak yağışın etkisi altına giren İstanbul'da, vatandaşları su baskınlarına ve göllenmelere karşı uyarırken kentte çıkan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Fırtına nedeniyle caminin minaresi lokantanız üzerine devrilince, enkaz altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek olan İstanbul'da, su baskınlarına ve göllenmelere karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, İstanbul'un bugün sağanak yağışın etkisi altına gireceği bildirildi.

Kentte, su baskınları ve göllenmelere karşı dikkatli olunması uyarısında bulunulan açıklamada, İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, Belediye Trafik ve Beyaz Masa ekiplerinin muhtemel olumsuzluklara müdahale etmek için hazır bekletildiği kaydedildi. Açıklamada, yağışların gece boyu Terkos ile Istıranca arasına yağdığı ve halen Istıranca civarında devam ettiğine işaret edilerek, ölçümlere göre, Terkos'da metrekareye 22,2 kilogram yağış düştüğü vurgulandı.

Yağışın bu gece şiddetini artırması ve cumartesi akşamına kadar aralıklarla kuvvetli yağarak etkili olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, yağışın Binkılıç, Istıranca, Terkos, Çatalca, Beykoz, Sarıyer, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ile Küçükçekme civarında daha etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi.

Beşiktaş Yıldız Camii'nde cuma namazı kılınırken avluda bulunan cemaatin üzerine asırlık çınar ağacı devrildi.

Kökünden devrilen ağacın altında kalan 2 kişi yaralandı.

Bir başka vatandaş, olayın ardından cami imamının cemaat içerisinde doktor olup olmadığı yönünde anons yaptığını; bir doktorun gelerek yaralılara ilk müdahaleye yaptığını anlattı.

Yaralanan iki kişi tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da deniz otobüsü seferleri iptal 

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına, deniz ulaşımında aksamalara neden oldu.

Alınan bilgiye göre, şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle saat 13.30'dan itibaren Bostancı-Kadıköy-Bakırköy ve Bostancı-Kabataş seferleri karşılık olarak iptal edildi.

Ağaçlar köklerinden söküldü 

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına, bir çok noktada ağaçların devrilmesine neden oldu. Beyoğlu'nda yolda yürüyen bir genç kız, devrilen ağacın altında kalarak yaralanırken, bazı vatandaşlar şiddetli rüzgar nedeniyle yerlere savruldu.

Meteoroloji yetkililerinin sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul'da şiddetli rüzgar etkili olmaya başladı. Kentin bir çok noktasında etkili olan fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Şiddetli rüzgar, İstanbul'da bir çok ağacın da kökünden sökülmesine neden oldu. Beyoğlu İnönü Caddesi üzerindeki dev ağaç da rüzgar nedeniyle devrildi. Bu sırada yolda yürümekte olan genç bir kız, devrilen ağacın altında kalarak yaralandı. Vatandaşlar tarafından ağacın altından kurtarılan genç kız, olay yerine gelen ambulansla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Dev ağaç, vatandaşlar tarafından kucaklanarak yolun kenarına itilirken, şiddetli fırtına etkisini sürdürdü.

Fırtına nedeniyle vatandaşların ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken, dengelerini sağlayamayan bazı vatandaşlar rüzgara kapılarak yerlerde sürüklendi. Bazı vatandaşlar da ayakta kalabilmek için elektrik direklerine sarıldı.

Fırtına felaketimiz oldu



 

 

 

 

 

 

 

Gümüşsuyu'nda yıkılan bir ağaç...



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,490 µs