'keşke' dedirten olay | " /> 'keşke' dedirten olay | "/>

En Sıcak Konular

Birand'a 'keşke' dedirten olay

26 Eylül 2008 14:01 tsi
Birand'a 'keşke'  dedirten olay Mehmet Ali Birand, dünkü düelloyu yorumlarken, eski AK Parti'yi özlediğini söyledi. Ve Birand, "Ah, keşke...." dedi. İşte Birand'a keşke dedirten olay...

Gazeteci Mehmed Ali Birand, AK Parti'li Fırat ile CHP'li Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmadan bir sonuç çıkmadığını belirterek, “Bence CHP kazanmadı, ama AK Parti kaybetti” dedi.

Birand, Uğur Dündar'ın tartışmadaki tutumunu yerinde buldu. Birand tartışmayı "Birçok gazetecinin, ben de dahil olmak üzere, 'Böyle bir şeyi keşke ben de yapabilseydim' diyeceği bir şey" olarak değerlendirdi. Gazeteci Mehmet Ali Birand, Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın birlikte sunduğu Yazı İşleri programına konuk oldu.

"KEŞKE BEN SUNSAYDIM" DENİLECEK BİR ŞEY

Mehmet Ali Birand, şunları söyledi: “Uğur Dündar'a yaradı mı? Yaramak çok göreceli bir şey, bundan 6 ay sonra unutulur gider. Ama bir tortu bırakıyor. Dündar, burada tarafsız dengeli bir imaj verdi, bu imaj önemli. Zaten eskiden beri öyle bir imajı vardı, o imajını pekiştirdi. Birçok gazetecinin, ben de dahil olmak üzere, 'Böyle bir şeyi keşke ben de yapabilseydim' diyeceği bir şey. Ama bunlar bazen birinin başına konar, bazen kalkar başka birinin dalına konar. Ama çok iyi oldu, yani hiç riske atmadı. Birbirlerine girmeleri risk değildi, en sonunda onlar kendileri puan kaybederdi. Ben olsaydım, bir dosyayı 'Şuna da ne diyorsunuz' diyebilirdim. Uğur isteseydi orayı meydan muharebesine çevirebilirdi, ancak iki ciddi politikacıyı birbirine düşüren gazeteci konumuna düşerdi.

HİÇBİR ŞEY ANLAMADIM

Emin olun, ben hiçbir şey anlamadım. Yani ortaya çıkan ve sokaktaki insanın da 'Şu oldu', 'Bu kazandı' diyebileceğini hiç sanmıyorum. Ama burada televizyonu kapattığınız zaman, karşınıza şöyle bir manzara ortaya çıkıveriyor; daima suçlayan CHP, hep savunmada olan AK Parti. Sadece AK Parti'nin yolsuzluklarından söz ediliyor. İşte Deniz Feneri deniyor, Dişli deniyor... 'Hep söyle bakalım, bunu yapmadın mı? Bak uyuşturucu çıktı' deniyor, o kendini koruyor.

CHP KAZANMADI AMA AK PARTİ KAYBETTİ

Bence Dengir Mir Mehmet Fırat belki kaybetmedi, AK Parti kaybetti. CHP'de müthiş bir şey kazanmadı ama sorgulayan oldu. Fırat'ın şu veya bu şekilde taktiksel olarak çıkmaması gerekirdi. Çıkmakla hata etti, çıkmaması gerekirdi. Tabii ki, bir şeyiniz yoksa çıkarıp ortaya koyarsınız. Ama politikacı bunlar... Yani oradaki bir söz, bir laf bakın kimle neleri kaçırmamış. 'Gözü kırptı', öbürü sinirlendi, şunu yaptı' diyor demek ki bir şeyi sakladığı bir şey var. Onun için benim yorumum, uzun vadede AK Parti'nin yolsuzluklara karşı çıkacak temiz insanlar izlenimi artık gitti.

ESKİ AK PARTİ'Yİ ÖZLÜYORUM

Biz nasıl bir AK Parti ile karşı karşıya kaldık... Tabuları yıkan. Avrupa'ya koşa koşa yürüyen, Kıbrıs'ta statikoyu değiştiren... Bugün Dişli, Deniz Feneri, yolsuzluk... Ben doğrusu eski AK Parti'yi özlüyorum. Ve AK Parti'yi de o dönemde çok destekledim. AK Parti, şimdi Avrupa Birliği'nin reformlarını yapmaya kalksa, bu tartışmalar yerine AB tartışması olacaktı. Yani onlar da nereye götüreceklerini iyi hesap edemediler. CHP, çok doğru bir stratejiyle tutumunu değiştirdi. AK Parti de bir türlü kurtaramıyor kendini. Bu şeyin içine battıkça batıyor.” 
 
 



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,408 µs