En Sıcak Konular

Irkçı partiden Türkiye propagandası!

26 Eylül 2008 13:44 tsi
Irkçı partiden Türkiye propagandası! Avusturya'da önümüzdeki pazar günü yapılacak milletvekili seçimleri için partilerin kampanya yarışı sürerken, ırkçı parti liderlerinin hazırlattığı afişlerde Türk ve İslam düşmanlığı ön plana çıktı. Bu afişlerden birinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ne

BM İnsan Hakları Komitesi, Avusturya'da yapılacak seçimler için yapılan kampanyalarda ülkede yaşayan yabancılara yönelik haksız uygulamalar konusunda uyarıda bulundu.

Komite tarafından yayımlanan raporda, Avusturya'nın haksız uygulamalarda bulunduğuna dikkat çekilerek, yabancılara uygulanan haksızlıklarda derhal düzeltme yapılması istendi.

Irkçı partinin Türk ve İslam düşmanlığı

28 Eylül'de yapılacak seçimlerde halktan oy isteyen ırkçı parti liderinin Türkiye ve İslam düşmanlığı yaptırdığı seçim afişlerine tüm çıplaklığıyla yansıdı.

FPÖ lideri Strache seçmene "İslam'a olan haklı karşıtlığımız" ve "Türkiye AB'ye giremez" sloganlarını kullandığı afişle mesaj verdi.

Afişteki bu başlıkların hemen altında Türkiye'nin AB'ye üye olmasına karşı gelmelerinin sebeplerini kısaca açıkladı ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının yanına, "Camiler kışlamız, minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, müminler askerimiz" sözünü iliştirdi.

Erdoğan'ın hemen altında Necmettin Erbakan'ın fotoğrafı yer aldı. Erbakan için ise "1997 Türkiye Başbakanı" yazarken, resmin hemen yanında ise "Amacımız Avrupa kıtasına kök salmak ve orada yasalara göre yaşamak. Böylece bir gün belki de tüm Avrupa Müslüman olacak" sözleri yer aldı.

Afişte en son sırada Libya lideri Kaddafi'nin fotoğrafı yer aldı. Burada da Kaddafi'nin, "Türkiye kökten İslamcıların kullanacağı örnek bir ülke. AB'ye girerse 'Truva Atı' olacak" sözleri kullanıldı.

Son olarak da Avrupa Parlamentosu'ndaki Almanya Millet Vekili Vural Öger'in "Sultan Süleyman'ın 1683'te yarım bıraktığı kuşatmayı, güçlü erkeklerimiz ve sağlıklı kadınlarımızla biz tamamlayacağız" sözleri yer aldı.

Avusturya tarihinde bir ilk

Pazar günü yapılacak milletvekili seçimleriyle Avusturya tarihinde de bir ilk yaşanacak. Kurulduğu günden bu yana Avusturya Parlamentosu'nda ilk defa bir yabancı kökenli insan Federal Meclis'te yer alacak.

Avusturya Yeşiller Partisi'nden ve Türk kökenli Alev Korun, Parti Başkanı Van Der Bellen ve Yardımcısından sonra üçüncü sırada yer buldu. 20'nin üzerinde milletvekilini meclise sokması beklenen Yeşiller'de Alev Korun'un seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Korun'dan başka iki ayrı partiden ikisi de kadın olan Türk kökenli adaylar var. SPÖ'den Nurten Yılmaz ve ÖVP'den Şirvan Ekici Federal Meclis için aday. Ancak her ikisinin de seçilebilmeleri için tercihli oylara ihtiyaçları var.

Seçim kampanyalarında ülkede yaşayan yabancıları malzeme yapan siyasi partilerin, düşmanlığı artırıcı bu davranışlarından vazgeçmesi talep edildi.

Seçim konuşmalarında ön yargıları artırıcı, göçmenleri kötüleyici tutum içinde bulunan siyasetçilere engel olunması istendi.

Avusturya'da 3'üncü ve 4'üncü sıraları paylaşabilecek güçte olan ve muhtemel koalisyon hükümetinde ortak olabilecek her ikisi de ırkçı FPÖ (Özgürlükçüler Partisi) ve BZÖ (Avusturya'nın Geleceği için Hareket) partilerinin liderleri ise BM'nin bu uyarılarını dikkate almadı.

BZÖ lideri Jörg Heider her fırsatta yabancıların aleyhine açıklamalar yaparken, bir zamanlar birlikte çalıştıkları FPÖ lideri Christian Strache özellikle Türkiye ve İslam düşmanlığıyla ön plana çıktı.

7 milyona yakın seçmen oy kullanacak

Seçimde 6 milyon 931 bin 332 seçmenin sandık başına gideceği hesaplandı. Ülkede 2006 yılında yapılan genel seçimde katılım oranı yüzde 78,49 olarak belirlenmişti.

Son seçimde sandıktan tek başına iktidar olacak parti çıkmadığına ve SPÖ ile ÖVP arasında kurulan büyük koalisyonun iki yıl sonra dağıldığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, bu seçimde de sandıktan tek başına iktidar çıkacağına ihtimal vermiyorlar.

Siyasi gözlemciler, sandıktan SPÖ, Yeşiller ve Avusturya'nın Geleceği İttifakı (BZÖ) arasında üçlü bir koalisyonun çıkacağı tahmininde bulunuyor.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs