En Sıcak Konular

İlk kez bir sendika protesto edildi

26 Eylül 2008 13:38 tsi
TRT'de bugün görülmemiş bir eylem yaşandı. Bu kez çalışanlar sendikaya karşı eylem yaptı. İşte TRT çalışanlarının KESK'i protesto eylemi..

Kamu Emekçileri Sendikaları Konferedasyon’u (KESK) bugün alışılmadık bir eylemle karşılaştı. Hükümeti, partileri, devlet organlarını, basını, fikirleri kıyasıya eleştiren KESK bu kez kendisi protesto edildi…

TRT’de bugün ilginç bir eylem vardı. Yaklaşık 100 TRT çalışanı KESK’e bağlı HABER- SEN’İ protesto etmek için sabah toplandı. Bildiri dağıtıp basın açıklaması yapan eylemciler HABERSEN’in emek düşmanı olduğunu ve TRT yönetiminin kendilerine verdiği sözleşme hakkını gaspettiğini savundular.

1990’dan beri TRT’de hizmet alım sözleşmesiyle çalışan ve geçtiğimiz aylarda TRT yönetimi tarafından sigorta ve yüzde 30’luk sözleşme hakkı alarak “TRT çalışanı” hüviyetine kavuşan 110 kişi yaptıkları açıklamada şunları söylediler. “Ankara’nın tam ortasında TRT tarafından sigortasız olarak hiçbir güveceye sahip olmadan 18 yıldır çalıştırılıyorduk. Her ay işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorduk. 18 yıllık talebimiz nihayet TRT Genel Müdürü tarafından olumlu karşılandı ve sözleşmeli, sigortalı ve yüzte 30 zamlı olarak Eylül 26’dan itibaren işe başlayacaktık. Ancak KESK HABERSEN hiçbir gerekçe göstermeden bizim elde ettiğimiz hakkı iptal ettirmek için mahkemeye gitti.”dediler.

KESK HABERSEN'E karşı gösteri yapan eylemciler adına açıklama yapan Ahmet Yıldız şunları da ekledi “110 emekçi yıllardır sigortasız olarak çalıştırılırken emek üzerinden sendikal faaliyet gösterenler bizleri üye yapıp aidat almak için peşimizde dolaşıyorlardı.Şimdi Ayda bir milyar bile almadan sigortasız çalışan ve ömrünü “bir gün kadro alabilir miyim?” beklentisiyle geçiren 110 kişinin aldığı hak gasp edilmek isteniyor. HABER SEN yöneticileri 3.3 milyar lira ortalama maaş alırken 110 kişinin aylık 1.2 milyar liralık maaşı ve sigortası çok görüldü. TRT yönetime bize verdikleri hak için teşekkür ediyoruz; bizleri mağdur eden sendikayı da savcılığa kötü niyetinden dolayı şikayet edeceğiz.”

NE GÖRÜLDÜ NE DUYULDU

Normalde Sendikalar; kadrosuz, sigortasız çalışanların bu haklarının verilmesi yönünde çalışırken, KESK HABERSEN TRT'de tam tersi yönde faaliyet gösteriyordu. KESK HABER SEN sözkonusu personelin haklarının düzeltilmesine de ideolojik nedenlerle karşı çıkmıştı. Dolayısıyla bu tavır çalışanlarla KESK HABER SEN'i karşı karşıya getirdi.

 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs