En Sıcak Konular

Bush, İsrail'in İran'a saldırısını önlemiş!

26 Eylül 2008 09:11 tsi
Bush, İsrail'in İran'a saldırısını önlemiş! İngiliz Guardian'ın iddiasına göre Bush, İsrail'in İran'a saldırmasına engel olmuş ve olmaya devam ediyor.

ABD Başkanı George W. Bush'un bu yıl içinde, İran'ın nükleer tesislerine karşı saldırı düzenleme hazırlığındaki İsrail'e karşı çıkarak, söz konusu saldırıyı önlediği ileri sürüldü.

İngiliz Guardian gazetesinin "bir Avrupa ülkesinin başbakanı için çalışan üst düzey diplomatik kaynaklara" dayanarak verdiği haberde, Bush'un ayrıca İsrail'e, kendisi görevde bulunduğu sürece, söz konusu saldırı hakkındaki görüşünde değişiklik olmayacağını ilettiği belirtildi.

Bush'un İsrail'in 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı İsrail ziyaretinde 14 mayısta, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in konuyu gündeme getirdiğini yazan gazete, Bush'un Olmert'e, kendisi görevde bulunduğu sürece bu konudaki görüşünü değiştirmeyeceğini söylediğini kaydetti.

Bush'un ziyaretinden bir süre sonra, gazeteye söz konusu bilgiyi veren kaynakların görev yaptığı Avrupa ülkesinin başbakanının Olmert ile görüştüğünü bildiren gazete, söz konusu ülkenin başbakanının, konunun son derece hassas olması nedeniyle görüşmenin kayıtlara geçirilmemiş olmasına karşın, sonunda kendi ülke yetkililerini görüşmenin içeriğinden haberdar ettiğini belirtti.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bush'un İran'a yönelik İsrail saldırısına karşı çıkmasını başlıca iki noktaya dayandırdığını kaydeden gazete, bunların, "İran'ın misillemede bulunarak, Irak ve Afganistan'daki ABD askerlerinin de dahil olduğu hedefler ile Basra körfezindeki ABD gemilerine saldırılar düzenleyeceğinden duyulan kaygı" ve "İran'a yönelik tek bir saldırının bu ülkenin nükleer tesislerini yok etmeye yeterli olmayacağı ve İsrail'in, topyekun bir savaş tehlikesi yaratmadan çok sayıda saldırı düzenleyemeyebileceğinden duyulan kaygı" olarak sıraladı.


aa



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,573 µs