ŞOK sözler! | " /> ŞOK sözler! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'li Belediye Başkanı'ndan ŞOK sözler!

26 Eylül 2008 08:24 tsi
CHP'li Belediye Başkanı'ndan ŞOK sözler! CHP'nin kalesi Çankaya Belediyesi, Başkan Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet itiraflarıyla çalkalanıyor. Yaptığı telefon görüşmelerinde belediyedeki rüşvet çarkını anlatan Eryılmaz, dinleyenleri şoke etti.

Çankaya Belediye Başkanı: CHP'lilere rüşvet vermekten iş yapamıyorum  
 
Eryılmaz, dün akşam Kanal 7'de yayınlanan ses kaydında CHP'li Meclis üyelerinin kendisinden tehditle rüşvet aldığını itiraf ediyor. Eryılmaz, 'yamyam' dediği partilileri, "Bugün ne götürürüm" derdi içinde olmakla suçluyor ve "İş, miş bakamıyorum." diyor.

CHP'li Belediye Başkanı, Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği parasal desteği de açıklıyor. Eryılmaz, "Bak şimdi Balbay'a (Cumhuriyet Ankara temsilcisi) 100 milyar ödememiz lazım; yok çıkmadı adamlardan gazete alıyoruz, ilan veriyoruz, yazı yazıyoruz. Kolay değil gazete." ifadelerini kullanıyor.

CHP Genel Merkezi'ni, seçim sonrası protesto eden muhaliflerden çöp kamyonlarıyla koruyan ve Cumhuriyet Gazetesi'nin binası için yaptığı yardımlarla gündeme gelen Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Başkent'in göbeğindeki rüşvet çarkını deşifre etti. Eryılmaz'ın belediyeden ihale alan firmalara koyduğu 'şartları' ve imara açılacak arsalar için oylamaya katılan CHP'li meclis üyelerine ne kadar rüşvet verdiğini itiraf ettiği bir ses kaydı çıktı ortaya. Söz konusu kayıtlar dün akşam Kanal 7 Televizyonu'nda yayınlandı.

Eryılmaz, telefonla konuştuğu kişiye belediyeyi hangi şartlarda yönettiğini, rüşvet pazarlıklarını, meclis üyelerine ödenen rüşveti nasıl temin ettiğini, firmalara malları nerelerden almaları konusunda yaptığı müdahaleleri ayrıntılı bir biçimde açıklıyor. Başkan Eryılmaz, meclis üyesi arkadaşlarını 'bugün ne götürürüm' derdi içinde olmakla suçlarken, onlar hakkında 'yamyam' ve 'p..t, p..nk' gibi ağır ifadeler kullanıyor. Muzaffer Eryılmaz'ın anlattığına göre meclis üyeleri, rüşvet olarak sadece para istemiyor. Bu kişilere belediye başkanı tarafından 75 bin dolar tutarında 50 tane laptop hediye edilmiş. "24 ile 25 arasında ben onlara para dağıtacağım." diyen Eryılmaz, isteklerini yapmadığı zaman tehdit edildiğini ifade ediyor.

Zaman zaman CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la korkutulmaya çalışıldığını söylüyor. Meclis üyelerinin her dosyanın üstüne 'atladıklarını' önesüren Eryılmaz, içinde bulunduğu durumu şu sözlerle dile getiriyor: "Ben şimdi bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum. Bugün tavacı ne o, Recep usta diye bir i... var. Ondan 100-150 milyar rüşvet getirecekler, bu x belediye meclis üyelerine verilecek." Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, işi gücü bırakıp CHP'li belediye meclis üyelerini ikna etmeye koyulduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Allah'ım şaştı, iş miş bakamıyorum." Başkan Eryılmaz, kendi işçileri hakkında da şu bilgileri veriyor: "Personel dediğin yani TİP'çi, TİSİP'li, ÖDP'li, EMEP'li, DEHAP'lı personel. Biz CHP'liyiz."

Başkan Eryılmaz, ses kayıtlarında Cumhuriyet'e yaptığı parasal desteği de açıklıyor. Gazeteye dağıtım yardımı ve ilan verdiklerini belirten Eryılmaz, "İsteklerine hayır desem küstüm gittim diyor falan; öyle p..t p...nk'le uğraşıyoruz. Bak şimdi Balbay'a (Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay) neredeyse 1-1,5 aydır ödeyeceğiz. 100 milyar ödememiz lazım; yok çıkmadı adamlardan gazete alıyoruz, ilan veriyoruz yazı yazıyoruz. Kolay değil gazete." şeklinde konuşuyor.
 
zaman



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs