Cadillac operasyonu! | " /> Cadillac operasyonu! | "/>

En Sıcak Konular

Köşk'te 500 dolara Cadillac operasyonu!

26 Eylül 2008 08:05 tsi
Köşk'te 500 dolara Cadillac operasyonu! 
İşte eski polis müdürü Adil Serdar Saçan'ın sakladığı ileri sürülen belgelerdeki Cadillac dosyası...

Kenan Evren'in zırhlı aracı için Ergenekon'un devreye girdiği, Köşk'te görevli bir albayın da 500 dolara otomobili Doğu Perinçek'e tahsis ettiği ortaya çıktı.


Ergenekon'da gözaltına alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın ortadan kaldırdığı ileri sürülen 2 çuval belgede Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in makam otomobilinin Doğu Perinçek'e 500 dolara nasıl tahsis edildiği anlatılıyor. Yeni Şafak zırlı Cadillac dosyasına ulaştı.

PERİNÇEK'E ÖZEL TAHSİS

Eski polis müdürü Adil Serdar Saçan, 2001'de gazeteci Tuncay Güney'in evinde Türkiye'yi sarsan faaili meçhul cinayetler ile birçok önemli olayın perde arkasını aydınlatacak belgeler ele geçirdi. İddiaya göre Saçan, 6 çuval belgeden 2 çuval ile Tuncay Güney'in sorgusuna ait iki video kaseti sakladı. Saçan'ın sakladığı belgelerde Türkiye'yi sarsacak bilgilerin yanı sıra dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in kullandığı Cadillac marka makam arabasının İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e daha iyi korunması için 500 dolar gibi komik bir ücrede nasıl tahsis edildiği de anlatılıyor.

89'A KADAR ENVANTERDE

Kenan Evren, Cumhurbaşkanı olduğu 2 Kasım 1982 ile 9 Kasım 1989 tarihleri arasında siyah renkli zırhlı 'Eldorado' serisinden Cadillac'ı uzun yıllar kullandı. 89'a kadar Cumhurbaşkanlığı envanterinde demirbaş olarak kayıtlı kalan araç daha sonra eskidiği için kullanılmadı. O dönemde çeşitli çevrelerden tehditler alan İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Doğu Perinçek'e İstanbul Emniyet Müdürlüğü Korumalar Şube Müdürlüğü'nden iki polis tahsis edildi. Ancak polisler suikast korkusuna kapılarak Perinçek'i koruma görevini bıraktılar.

ALBAYDAN ÖRGÜTE TEKLİF

İddialara göre, Ergenekon örgütü, tehditler alan Perinçek'in korunması için bu dönemde devreye girdi. Çankaya Köşkü'nde o dönemde görev yapan ve şu anda da başka bir görevde bulunan bir albay, Perinçek'e, Cumhurbaşkanlığı'nın envanterinde bulunan Cadillac'ı almasını önerdi. Ergenekon örgütünün üst düzey yönetimi de albayın teklifini onayladı. Ergenekon davasında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük de öneriye destek verdi.

KÜÇÜK DE DEVREYE GİRDİ

Küçük ve bazı üst rütbeli subayların devreye girmesiyle zırhlı Cadillac, 3 ay sonra Perinçek'e tahsis edildi. Şoför olarak da ordudan atılma Arif isimli bir üsteğmen görevlendirildi. Zırhlı Cadillac için Cumhurbaşkanlığı'na hurda fiyatına sadece 500 dolar ücret ödendi. Para, Ergenekon örgütünün mali bütçesinden karşılandı.


Zırhı 50 kendisi 140 bin YTL

Cadillac marka araçların en prestijlisi olan 'Eldorado' serisi gösteriş tutkunlarının otomobili olarak biliniyor. 80 bin YTL ile 140 bin YTL arasında değişen bu araçların sadece zırhları 50 bin YTL'ye yaptırılıyor. Cadillac otomobillerinin de satışını yapan General Otomotiv İşletmecisi İsmail Temizkan, bu araçları daha çok gösteriş tutkunu olan müşterilerin satın aldığını belirterek 'ABD'nin hayat düşüncesini benimsemiş müşteriler ile 'kişesel güvenliğim çok önemli' diyenler bu araca ilgi gösteriyor. Türkiye'de temsilciliği olmadığı için en küçük parçası bile ABD'den getiriliyor. Sadece jantının fiyatı 800 YTL'yi aşıyor' dedi.

yenişafak



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs