En Sıcak Konular

DİKKAT! Bayramdan sonra karanlıkta kalmayın

25 Eylül 2008 20:38 tsi
TEDAŞ, borcunu ödemeyen abonelere bayram sonrası elektrik kesintisi uygulanacağını açıkladı. En fazla borcu olan kurumların başında belediyeler geliyor. Bakanlıklar borçlarını ödemezse okul ve hastaneler de elektriksiz kalabilir.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) elektrik borcu olan abonelere yönelik radikal bir karar aldı. Buna göre, aboneler borçlarını bayrama kadar ödemezse elektrikleri kesilecek ve haciz işlemi başlatılacak. Söz konusu karar dün TEDAŞ genel müdür yardımcıları, daire başkanı ve ilgililerin katılımıyla yapılan toplantıda alındı.

Karar kapsamında TEDAŞ, bayramın ardından kuruma borcu olan abonelerin borçlarını ödememeleri halinde elektriklerini kesecek. Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik, bu kesintiye kuruma borcu olan kamu kurumlarının da dahil olacağını açıkladı.

OKUL VE HASTANELER ETKİLENEBİLİR
TEDAŞ’a en çok borcu olanlar arasında çiftçiler 1.2 milyar YTL ile ilk sırada yer alırken, onu 933 milyon YTL ile belediyeler izliyor. Keklik’in verdiği bilgiye göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu yok. En büyük borçsa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait.

Borçlu olan kurumlar arasında milli eğitim, tarım ve sağlık bakanlıkları da bulunuyor. Keklik, söz konusu bakanlıkların borçlarını ödememesi durumunda okullar ve hastanelerin de elektriklerinin kesileceğini söyledi.

Ucuz elektrik için akıllı sayaç

Keklik, borcu olan sanayi, ticarethane, mesken, şantiye, tarımsal sulama, belediye, resmi daire ve içme suyu abonelerinde ayrım gözetmeksizin borçlarını ödemeyenlerin elektriklerinin kesileceğini vurguladı.

Keklik abonelerden bayrama kadar borçlarını ödemelerini ya da 36 aya kadar tanınan taksit imkanından faydalanmalarını istedi. TEDAŞ’ın bu kararına konutlarda elektrik kullananlar da dahil olacak.

ELEKTRİKTE ZAMLI TARİFE NETLEŞTİ
Öte yandan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), TEDAŞ’ın yeniden yapılanması sonucu oluşan 20 elektrik dağıtım şirketinin satacağı elektrikte konutlarda yüzde 9.07, sanayide yüzde 9.27 artışı onaylamasının ardından, perakende tarifeleri de netleşti. Yeni tarife ile elektriğin kilovat saat (kWh) ücreti konutlarda yüzde 9.07 artışla 19,572 YKr, sanayide yüzde 6.64 artışla 17,216 YKr olarak belirlendi.

Elektrik fiyatlarında 5 yıl kadar fiyat artırımı yapılmazken, ilk artırım konutlarda yüzde 19.5, sanayide ise yüzde 14.2 olmak üzere yılbaşında yapılmıştı. 1 Temmuz 2008 tarihinde ise konutlara yüzde 20.99, sanayiye ise yüzde 21.56 zam yapılmıştı.

 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,669 µs