En Sıcak Konular

Birand ve Kırca fena kıskandı

25 Eylül 2008 13:08 tsi
Bugünkü düelloyu yönetmek için seçilen Uğur Dündar'ı rakipleri kıskandı. Arkasından lobi yaptı. İşte kulislerden gelen bilgiler;

Zübeyir Kındıra / İnternethaber

Kemal Kılıçdaroğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat arasında öğleden sonra yapılacak düellonun pek çok merak edilen perde arkası var. Ama Toplantıyı yönetecek Uğur Dündar cephesinde de ilginç bilgiler bulunuyor.

KANAL D VE SHOW CANLI YAYINLAMIYOR
 
Meclis'te gerçekleşecek büyük düelloyu Uğur Dündar'ın yönetecek olması meslektaşlarını kıskandırdı. Her ne kadar Mehmet Ali Birand'ın "bu el öpülür" dediği kulislere yansısa da Kanal D ve Show Haber tartışmayı canlı olarak yayınlamayacak. 

BİRAND VE KIRCA TOPTAN'I ARADI


Toplantıyı yönetmek için seçilmesi Dündar’ın bir çok meslektaşı tarafından kıskanılmasına da yol açtı. Reyting kaygısının yanı sıra, prestij açısından da, bu toplantıyı yönetmesi Dündar’ın rakibi olanlar tarafından kıskanıldı.

Bu nedenle Mehmet Ali Birand, Ali Kırca gibi bazı isimlerin TBMM Başkanı  Köksal Toptan’ı arayıp, toplantının iptal edilme olasılığını araştırdıkları, nabız yokladıkları da ileri sürüldü.

 LOBİ YAPMIŞLAR

Toptan’a, TBMM çatısı altında bu tür bir toplantının yapılmasının etik ve doğru olup olmadığı, toplantının İç Tüzük hükümlerine uygun olup olmadığı yolunda sorular yöneltilerek adeta dolaylı bir lobi yapıldığı bu nedenle Toptan’ın devreye girdiği de ileri sürüldü. Toptan’ın toplantının yapılmaması için çağrıda bulunmasının nedenleri arasında bu ‘soruların’ da etkisi olduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun büyük salon isteğinin de Toptan tarafından bu nedenlerle ret edildiği ileri sürüldü.

 

BİRAND BÜKEMEDİĞİ ELİ ÖPTÜ

Bir yandan bu tür ‘lobi’ yapılırken diğer yandan Uğur Dündar’a rakiplerinden gelen kutlamaların ardı arkası kesilmiyor. Mehmet Ali Birand’ın, toplantının yapılmasının kesinleştiği gece Dündar ile karşılaştığı ve burada “Tebrik ederim. Bu el ancak öpülür” dediği  de kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Tüm çabalara ve rakiplerinin kıskançlıklarına karşın, usta gazeteci Uğur Dündar 11.00 uçağı ile Ankara’ya gelip, 13 civarında TBMM’ye ulaşıp, bu büyük düelloda tarafsız hakem rolünü oynayacak.

 



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs