Türkiye'ye muhtaçsınız | " /> Türkiye'ye muhtaçsınız | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'ye muhtaçsınız

25 Eylül 2008 10:26 tsi
Türkiye'ye muhtaçsınız Fener Rum Patriği Bartholomeos Avrupa Parlamentosu'nda konuştu ve Avrupalı parlamenterlere ders verdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, "Türkiye’ye ayrımcılık yapmayın" mesajı verdi. Türkiye’nin Avrupa projesine mutlaka dahil edilmesi gerektiğini belirten Patrik, "Bu da tam üyeliktir" dedi.

AVRUPA Parlamentosu Genel Kurulu’na dün hitap eden ve daha sonra Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pottering ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin Avrupa ile Asya arasında ve kültürler arasında bir "köprü" görevi gördüğünü söyledi. Türkiye’nin laik bir ülke olduğunu, AB üyeliği önünde ciddi adımlar attığını belirten Bartholomeos, tam demokrasi ve insan haklarına uyum konusunda atılacak daha bir çok adımın bulunduğunu, hükümetin müzakereleri hızlandıracağına yönelik taahhüdü bulunduğunu kaydetti.

Bartholomeos, Türkiye nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olmasının hiç bir şekilde üyelik önünde bir engel teşkil edemeyeceğini belirtti ve "Farklı din, farklı kültürler her zaman zenginliğimizdir. Türkiye’nin bu konumundan yararlanınız ve AB ailesine yaklaştırınız. Avrupa’da, sadece Almanya’da 3 milyon Türk var ve İslam dini Avrupa’nın ikinci büyük dini" dedi. Bartholomeos, "Türkiye’de yaşayan bir Türk vatandaşı olarak ülkeme AB’ye tam üyelik istiyorum. Ayrıcalıklı ortaklık değil" diye konuştu.

Bartolomeos, patrikhanenin sorunlarını her fırsatta dile getirdiğini belirterek, en başta Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmamasını gösterdi. Patrikhanenin İstanbul’daki varlığının kendileri ve Türkiye için bir "onur" olduğunu belirten patrik, "Türkiye, AB ailesine katılım için Patrikhanenin varlığından faydalanmalı" dedi. Bunun için gayrimüslüm azınlıkların özgürlüklerine saygı gösterilmesini istedi.



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs