En Sıcak Konular

CHP'li belediyeden AKP'ye yardım !

25 Eylül 2008 10:24 tsi
Arsenikli su yüzünden sıkıntılı günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan yardımlarında çok ilginç bir uygulamaya imza attı.

Kapı kapı dolaşıp kumanya dağıtan belediye ekiplerinin, zengin-yoksul ayrımı yapmadığı ortaya çıktı. Bu durum yardım ekiplerinin, AK Parti Buca İlçe Başkanı Beytullah Selman'ın oturduğu apartmana uğramasıyla anlaşıldı. CHP'li belediyenin ihtiyaç sahibi muamelesi yaptığı Beytullah Selman hem şaşkın hem tepkili: "33 daireli apartmanımızda, 700 YTL'den aşağı ev kirası bulunmuyor. Bir evin değeri ise 150-200 bin YTL civarında. Bu apartmanda fakir insan oturur mu? Burada oturanların gıda yardımına ihtiyacı olur mu?"

Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan erzak paketinde zeytinyağı, pirinç, makarna, fasulye, un, irmik, çay ve salça gibi temel gıda maddeleri bulunuyor. İhtiyaç sahiplerine verilmesi gereken yardım kolileri, ekipler tarafından kapı kapı dolaşılıp dağıtılıyor. AK Parti İlçe Başkanı Selman, Atatürk Mahallesi ve Buca'nın değişik mahallelerinde araştırma yaptıklarını, ayrım olmadan herkese yardım kolisi verildiğini tespit ettiklerini söyledi. Selman, eşi Filiz Selman'ın evde olduğu bir saatte kapının çalındığını, gelen kişilerin belediye ekibi olduklarını ve erzak dağıttıklarını söylediğini ifade etti. Ne olduğunu anlamayan eşinin imza karşılığında koliyi teslim aldığını anlatan Selman, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de özellikle AK Parti'nin güçlü olduğu bölgelerde seçim yatırımı için yardım dağıttığını öne sürdü.

Aynı mahallede oturan Mustafa Subaşı isimli vatandaş da belediyenin gelişigüzel yardım dağıtmasını eleştirdi. Kendilerine de gıda paketi gönderildiğini anlatan Subaşı, "Zil çalınca eşim şaşırmış. Erzak dağıtıldığını öğrenince, öğrencilere verme düşüncesiyle kabul etmiş. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun haberi olup olmadığını bilmiyorum ama ondan habersiz dağıtım da yapılamaz. Yardım paketini, esas hak eden insanlara ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

zaman



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,529 µs