En Sıcak Konular

Düellocular Toptan'a söz verdi!

25 Eylül 2008 10:27 tsi
Düellocular Toptan'a söz verdi!
Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan Dengir Mir Mehmet Fırat ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yapacakları tartışmada üsluplarına dikkat edeceklerine söz verdilerini belirtti...

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, tansiyonun yükselmesinin, siyaset kurumuna genel olarak bir yararı olmadığını belirterek, ''O üslubu çok yükselten kişilere de partilere de yararı yoktur.(Fırat ve Kılıçdaroğlu) en son bana, birbirlerini incitecek söz ve davranışlardan kaçınacakları sözünü verdiler'' dedi.

Toptan, ''Abbas Güçlü ile Genç Bakış'' programına konuk oldu. Toptan, öğrencilerin Ergenekon, Deniz Feneri davası, terör, ekonomideki kriz ile siyasiler arasındaki üslup gibi sorularına cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmanın tansiyonunun nasıl düşebileceğine ilişkin soru üzerine Toptan, ''Siyasette üslup, demokratik bütün toplumlarda tarih boyu en çok üzerinde durulan, tartışılan konuların başında gelmektedir. Türkiye demokrasisi henüz istediğimiz düzeyde olmamasına rağmen yavaş yavaş yerleşmeye başlayan, demokratik geleneklerle çok kavgacı bir siyasi atmosferden, giderek karşılıklı konuşmak, birbirini dinlemek, hoşgörülü davranmak gibi olumlu noktaya gelmiştir. Son zamanlarda yükselen bir tansiyon var, bunun düşürülmesi gerekir'' diye konuştu.

Siyasilere ve öğrencilere ''yarın birbirinizin yüzüne bakamayacağınız söz ve davranışlardan kaçının'' uyarısında bulunan Toptan, şunları söyledi:

''Siyaset kurumu, ülkenin sorunlarını çözmek, halkın dertlerine derman bulmak için yarışan topluluktur. Doğal olarak siyasi partiler kendi programları çerçevesinde, ülkenin sorunlarına çözüm bulmak için halktan destek istiyorlar. Bu desteği alabildiği oranda kimisi iktidar, kimisi muhalefet oluyor, yarış devam ediyor.

Tansiyonun yükselmesinin siyaset kurumuna genel olarak bir yararı yoktur. O üslubu çok yükselten kişilere de partilere de yararı yoktur. Çünkü, halkımız kavgayı sevmez, demokratik yarışı sever. Seçimlerde çok yüksek oranda katılım sağlar. Halk, siyasetçilerin kavgasından çok fazla hoşlanmaz. Zaman zaman parlamentomuzda laf atmalar olur, itiş kakış olur. Benim gözlemlediğim, bunları yapanların yeniden seçilip gelmesi çok kolay olmuyor. Ya halk ayıklama yapıyor ya da parti yöneticileri bu tür milletvekillerine prim vermiyor.''

-TARTIŞMA-

Fırat ile Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaya da değinen Toptan, ''Giderek karşılıklı sözler o hale geldi ki herkes bundan üzüntü duydu, ben de şahsen kaygı duymaya başladım. Karşılıklı ithamlar, hem iki arkadaşımıza ciddi şekilde zarar verir, hem onların partilerine hem parlamentomuza zarar verir. Bugün 14.30'da basının karşısına geçerek, iddialarını söylemeye karar verdiler. Ben o üslubun devam edeceği kaygısı içinde herkese çağrıda bulundum. 'Yapmayın' dedim, 'üsluba dikkat edin' dedim. Bir takım temaslar da sağladım. En son bana, birbirlerini incitecek söz ve davranışlardan kaçınacakları sözünü verdiler'' diye konuştu.

aa



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,733 µs