En Sıcak Konular

Bush, Afganistan stratejisini değiştiriyor mu?

25 Eylül 2008 09:33 tsi
Bush, Afganistan stratejisini değiştiriyor mu? ABD'nin Pakistan ile yaşadığı sınır ihlalleri gerginliği ve artan Taliban saldırıları nedeniyle Bush'un, bir içerisinde Afganistan stratejisini değiştirebileceği belritiliyor. İşte iddiayı ortaya atan isim...

ABD'nin Pakistan ile yaşadığı sınır ihlalleri gerginliği ve artan Taliban saldırıları nedeniyle Bush'un bir ay içerisinde Afganistan stratejisini değiştirebileceği bildirildi.
Bush'un talimatı üzerine bu görev, Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Danışman Yardımcısı General Douglas Lute'a verildi. Amerikalı lider, Afganistan stratejisinin gözden geçirilmesini istedi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)'dan bir yetkili, pek çok bakanlığın bu konuda işbirliği yapacağını vurguladı.

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, NSC ile bu konuda bir işbirliğinin şu anda sürdüğünü kaydetti. Johndroe, Afganistan'da ne gibi ayarlamalar yapılmasına ihtiyaç olduğunun belirleneceğini aktardı. Johndroe, 4 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden önce çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

İsmini açıklamayan bir üst düzey Pentagon yetkilisi, ''Afganistan'da uzun vadeli bir başarı için iyi bir pozisyon aldığımızdan emin olmak istendiğini düşünüyorum. Yeni Amerikan yönetimin gelişine birkaç ay kala Beyaz Saray hızlı ilerlemek istiyor. Bu, tamamen yeni bir strateji anlamına gelmiyor. İncelenen şey, güncellemek gereken şeylerin olup olmadığı'' dedi.

ABD'nin 13 bin'ni NATO'ya bağlı 33 bin askeri Afganistan'da bulunuyor. NATO güçleriyle birlikte toplam 70 bin asker ülkede görev yapıyor. Taliban rejiminin devrildiği 2001 yılından bu yana en kanlı saldırılara sahne olan Afganistan ve Pakistan'da, geçtiğimiz yılın başından beri meydana gelen şiddet olaylarında 10 binden fazla insan hayatını kaybetti.

cihan
 



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs