Tahliyenin yolu hastaneden geçiyor! | " /> Tahliyenin yolu hastaneden geçiyor! | "/>

En Sıcak Konular

Tahliyenin yolu hastaneden geçiyor!

25 Eylül 2008 09:08 tsi
Tahliyenin yolu hastaneden geçiyor! Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturmada ilginç gelişmeler yaşanıyor. Son bir haftada iki ayrı operasyonla yeni zanlılar gözaltına alınıp bazıları cezaevine gönderilirken, halen tutuklu bulunan ve davanın seyrini önemli ölçüde etkileyeceği düşünülen

Sağlık gerekçesiyle bırakılan zanlılara neredeyse her gün bir yenisi ekleniyor.

Soruşturmadaki 'sağlık' hassasiyeti, Ergenekon tutuklusu Kuddusi Okkır'ın hapiste ilerleyen hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine başlamıştı.

Cezaevinde merdivenden düşüp beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tahliyesinin ardından gözler dün yine tutuklu zanlılara çevrildi. Eruygur'un düştüğünü fark edip görevlileri çağıran emekli Orgeneral Hurşit Tolon da sabah saatlerinde hastaneye kaldırıldı.

 

 

Tolon, muayene edilip tekrar cezaevine gönderilirken, avukatının ilk açıklaması, "Tahliye talebinde bulunacağız." oldu. Avukat İlkay Sezer, müvekkilinde bulunan rahatsızlıkları ise şöyle sıraladı: "Yüksek tansiyon, prostat, kalp, aşırı kilo kaybı." İddialara göre hapishane şartlarından en çok şikâyet eden Hurşit Tolon'un sağlık gerekçesiyle serbest bırakılması için 'kalp damar raporu' bile hazırlandı.

 

 

Terör örgütü kurma ve yönetme, hükümete karşı silahlı isyana tahrik gibi suçlar nedeniyle gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, 'hastaneden tahliye' sürecinin ilk halkasını oluşturmuştu.

 

 

Sağlık koşullarının cezaevinde kalmaya müsait olmadığını belirten Selçuk, savcının tutuklanma talebine rağmen 45 saat sonra serbest bırakılmıştı. Aynı dönemde gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu da, benzer nedenlerle tahliyesini sağlamıştı.

 

 

Daha sonra bu gerekçe Ergenekon sürecinde gözaltına alınanların serbest kalabilmek için kullandığı en güçlü argümanlardan biri oldu. Ergenekon operasyonunun kilit ismi sayılan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 9 aylık tutukluluk süresince 'düşme' dahil pek çok farklı sebeple defalarca hastaneye kaldırıldı ve her seferinde tahliyesini istedi.

Ergenekon tutuklusu Kuddusi Okkır'ın cezaevine girmeden var olan ve hapishanede ilerleyen hastalığı nedeniyle vefat etmesi, terör örgütü soruşturmasında sağlık konusunu hassaslaştırdı.

 

 

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Ayşe Asuman Özdemir'in epilepsi ve siroz olduğu bilgisi medyada yer alınca tahliye kararı geldi. Daha sonra Ergenekon Davası'nın kilit isimlerinden İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, tartışmalı bir kanser raporuyla cezaevinden çıktı.

 

 

Ergenekon'un yöneticisi olduğu iddiasıyla Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ise sürecin şimdilik son halkasını teşkil etti.

Tansiyonu yükseldiği için merdivenden düşen Eruygur'un kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, önce hastanın bilincinin açık olduğunu aktarmış, sonraki günlerde hayati tehlikesinin bulunduğunu duyurmuştu.

zaman



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs