'düello'ya kilitlendi! | " /> 'düello'ya kilitlendi! | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye 'düello'ya kilitlendi!

25 Eylül 2008 08:56 tsi
Türkiye 'düello'ya kilitlendi! Türkiye, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında bugün 14.30'ta Meclis'te yapılacak tartışmaya kilitlendi.

Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'ın yöneteceği tartışma öncesi, TBMM Başkanı Köksal Toptan saat 14.00'te taraflarla bir araya gelecek.  Fırat-Kılıçdaroğlu randevusu Meclis Basın Bürosu'nda gerçekleşecek .

Meclis Başkanı Toptan durumdan rahatsız. Toptan tarafları tartışmadan vazgeçirmeye çalışırken, "Sorununuzu yargıda çözün, Meclis'te değil" dedi, Kılıçdaroğlu ve Fırat'ı yarınki büyük randevudan önce toplantıya çağırdı.

Ancak Meclis'te tüm gün bugunkü tartışma için hazırlık yapıldı, milletvekillerinin gündeminde de yarınki düello var.

Günlerdir süren suçlamalar,  zaman zaman sertleşen üslup, ardından CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Canlı yayında tartışalım" talebine, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın verdiği, "Olur" yanıtı...

İki siyasetçi, kozlarını bugün saat 14.30'ta Meclis'te paylaşacak.

Adeta hesaplaşmaya dönen randevunun adresi Meclis olunca devreye Meclis Başkanı Köksal Toptan girdi. Her fırsatta üsluptan rahatsız olduğunu söyleyen Meclis Başkanı, ilk mesajını Denizli'den gönderdi ve "Birbirlerini doğramaya çalışıyorlar" dedi.

Toptan rahatsız oldu, ancak taraflar geri adım atmadı. Meclis Başkanı bunun üzerine son bir hamle yaptı, iki siyasetçiyi tartışmadan yarım saat önce toplantıya çağırdı.

Toptan, Kılıçdaroğlu ve Fırat'ın bir kez de yüzlerine, "Bu tartışma yarar getirmez" diyecek, vazgeçmelerini isteyecek. Engelleyemezse üslup konusunda uyarıda bulunacak.

Hem Kılıçdaroğlu hem de Dengir Mir Mehmet Fırat hazırlığını ikinci ihtimale göre yaptı. İki taraf da gün boyu büyük tartışmaya hazırlandı.

Fırat AKP Genel Merkezi'nde çalışmalarını sürdürdü. Kılıçdaroğlu ise tercihini Meclis'ten yana kullandı, makam odasında son hazırlıklarını yaptı.

Taraflar çalışma ofislerine kapanmışken, dışarıda milletvekillerinin gündemi de Fırat-Kılıçdaroğlu randevusuydu.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, "Fırat bayağı yürekliymiş, çünkü Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmak zor. Fırat'ın son anda gelmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

AKP Ardahan Milletvekili Saffet Kaya ise, "Kim haklı kim haksız olduğuna bakmadan kamu vicdanı rahatlatılmalı" diye konuştu.

Sadece taraflar değil Meclis de tartışmaya hazırlandı.

Fırat-Kılıçdaroğlu randevusu Meclis Basın Bürosu'nda gerçekleşecek. Türkiye'ye canlı yayınlar Basın Bürosu'ndan yapılacak. Ama salonda 40 sandalye bulunduğu için, yoğun katılım sonrasında nasıl sığılacağı merak konusu.

Tartışmayı isteyen her kanal canlı yayınlayabilecek. Muhabirler de soru sormamak kaydı ile tartışmaya tanıklık edebilecek.

cnnturk



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs