En Sıcak Konular

30 ilde anaokulu zorunlu oluyor

24 Eylül 2008 21:16 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, zorunlu eğitimin 30 ilde "fiilen" 9 yıla çıkarılacağını kaydederek resmi anlamda ise zorunluluk olmadığı söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitim-Bir-Sen'in geleneksel iftar yemeğine katıldı. Burada gazetecilerin zorunlu eğitimin 9 yıla çıkarılacağına ilişkin soruları yanıtlayan Çelik, okul öncesi eğitimin çocukların geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Dönemlerinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 200 arttığını ifade eden Çelik, göreve geldiklerinde yüzde 11 olan okullaşma oranını yüzde 30'a yükselttiklerini söyledi. Bakan Çelik, 2012 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı hedefinin yüzde 50 olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, 81 ile kısa bir süre önce bir genelge yolladıklarını belirterek, okulların söz konusu sürece daha iyi hazırlanmalarını istediklerini söyledi. 31-32 ilde 6 yaşın zorunlu yapılabileceğini kaydeden Çelik, bu illerde okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 50'yi geçtiğini söyledi. 2 yıl içerisinde söz konusu 31-32 ilde 9 yıllık eğitimin "fiilen" zorunlu yapılabileceğini belirten Çelik, "Resmi anlamda diğer illerde zorunlu yapmazken, bu illerde zorunlu yapmamız fırsat eşitliği açısından mümkün değil. Bu nedenle buralarda fiilen zorunluluk haline getirmeyi planlıyoruz. Örneğin bir ilde 6 yaş grubunda bin öğrenci varsa bunu bu sürece dahil edeceğiz" diye konuştu.

Gazetecilerin altyapı hazırlıklarının yapılıp yapılmadığını sorması üzerine de Bakan Çelik, "Zaten burada zorunlu eğitime uygun olan illeri kastederken, alt yapısının bulunduğunu söylerken sadece fiziki altyapıdan bahsetmiyoruz. Zaten bu alanda çok sayıda usta öğreticimiz bulunuyor. Son dönemde fark ettiyseniz okul öncesi öğretmeni alıyoruz ve çok sayıda yani binlerce usta öğretici istihdam ediyoruz" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin maliyetlere ilişkin bir sorusu üzerine Çelik her yol 1 milyon 100 bin ile 1 milyon 300 bin öğrencini eğitim hayatına başladığına dikkat çekerek, söz konusu maliyetin hesaplanabileceğini ifade etti. Fiilen de olsa zorunlu eğitimin başlatılması planlanan illerde ciddi bir "performansın" bulunduğunu kaydeden Çelik, "Okullaşma oranı yüzde 60-65'in üstüne çıktıysa zor olmayacak" diye konuştu.

anka



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs