En Sıcak Konular

'Tuncay Özkan Benim Dostum'

24 Eylül 2008 17:13 tsi
'Tuncay Özkan Benim Dostum' Ergenekon tutuklusu emekli Org. Hurşit Tolon ve gözaltındaki Tuncay Özkan'ın ilk aradığı kişi olan CHP'li Şahin Mengü bu isimlerle olan bağlantılarını ve neden 'aranan ilk kişi' olduğunu açıkladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile dün gözaltına alınan Tuncay Özkan'ın ilk aradıkları kişi olduğu ifade edilen CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, "Allah'tan Türk ordusunun şerefli bir orgeneralinin, Tuncay Özkan gibi çok namuslu bir gazetecinin avukatlığını yaptım" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, partisinin Manisa İl binasında düzenlediği basın toplantısında, milletvekili olmadan önce emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatlığını yaptığını, Tuncay Özkan'ın ise 16 yıllık arkadaşı ve dostu olduğunu söyledi. Mengü, şöyle konuştu:

"Bu iki insanın bir hukuki sorunu olduğu zaman bir avukata danışmasından daha doğal bir şey olamaz. Tuncay Özkan'ın ilk aradığı insan benim gayet tabi ki. Tuncay ile siyaseten çok kavga ederim, bağrışırım, çağrışırım ama Tuncay benim dostum. Hayatta bazı şeyler dostluk üzerine kuruludur."

Özkan'ın durumundan sabah 06.00 sularında haberdar olduktan sonra İstanbul'da avukatlık yapan bir arkadaşını evine gitmesi için görevlendirdiğini, Ankara'dan da bir başka avukatın devreye girdiğini ifade eden Mengü, durumla ilgili bilgilendirildiğini söyledi.

Mengü, şunları kaydetti:

"Çok doğal bir şeydir. Allah'tan Türk ordusunun şerefli bir orgeneralinin avukatlığını yaptım. Allah'tan Tuncay Özkan gibi çok namuslu, Türkiye'de çok önemli haberlerin altına imzasını atmış bir gazetecinin avukatlığını yaptım. Tuncay Özkan bana sadece dedi ki, (Abi beni gözaltına alıyorlar). Peki dedim. Telefonu kapattım, arkadaşa haber verdim. Şimdi Tuncay Özkan'ın hukuki sorunu olduğu zaman bir tabibe telefon edecek veya bir kabzımala telefon edecek hali yok. Etse etse avukatına telefon eder, bana telefon etti."




Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,105 µs