En Sıcak Konular

Toptan müdahale!

24 Eylül 2008 17:09 tsi
Toptan müdahale! AK Parti'li Fırat ile CHP'li Kılıçdaroğlu arasında yarın vuku bulacak tartışmaya TBMM Başkanı son noktayı koyma telaşında. Toptan 14:30'daki toplantı öncesinde 14:00'te iki ismi görüşmeye çağırdı...

TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında yarın Meclis'te yapılacak tartışma için, "Yapmasınlar. Bir süre düşünsünler, daha sağlıklı karar verirler. Bu tartışma yerine yargıya gitsinler" dedi. Toptan, tartışmadan önce, yarın saat 14.00'te her iki ismi de konuşmaya çağırdı. 

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanı Toptan'ın görüşme davetinde bulunduğunu, kendisinin de bu daveti kabul ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Fırat ile TBMM'de gerçekleştireceği tartışmaya ilişkin soruya "Bu toplantı olacak" yanıtını verdi ve Fırat ile toplantıya hazır olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Toptan ise, tartışma için kendisine resmi bir bilgi verilmediğini belirterek, "İki milletvekili arkadaşımızın basın açıklaması yapmasına polis zoruyla engel olacak değiliz" dedi.

Gelişmelerden üzüntü duyduğunu ifade eden Köksal Toptan, "Arkadaşlarımızın TBMM'de randevulaşmış olmasından bizim resmen haberimiz yok. Bu formatta ilk kez TBMM'de tartışma gerçekleştirilmek isteniyor" diye konuştu.

Toptan, siyasette suçlamaların olacağını, ancak bunun dozunu çok iyi ayarlamak gerektiğini belirterek, "Siyasette hep söylediğimiz, yarın bir gün birbirimizin yüzüne bakamayacağımız söz ve davranışlardan özenle kaçınmak gerektiğidir. Her iki arkadaşımız da, Kılıçdaroğlu da Fırat da çok deneyimli, şu anda da sorumluluk mevkiinde bulunan arkadaşlarımız. Birbirlerine karşı sarf ettikleri sözler gerçekten inciticidir" dedi.

"Hiçbir fayda görmüyorum"

"Şimdi bu sözlerin karşılıklı olarak birbirinin yüzüne tekrarlanmasında hiçbir yarar görmüyorum" diye konuşan Toptan, "Her iki arkadaşımıza bu tartışmayı yapmak için biraz daha uzun süreli düşünmelerini salık veriyorum. Öyle zannediyorum ki biraz daha düşünürlerse söyledikleri ve söylemeyi düşündükleri sözlerden, ithamlardan vazgeçebileceklerdir" ifadesini kullandı.

Karşılıklı ithamlara dayanan bu tartışmanın yargıya da taşınmasının mümkün olduğunun altını çizen Toptan, "İki taraf da yargıya başvurmak suretiyle daha sağlıklı bir çözüm yolu arayabilirdi. Bu da yapılmıyor. Takdir elbette arkadaşlarındır ama bu parlamentoda başkan olarak söyleyeceğim, bu tartışmaları şimdilik yapmamaları, zamana bırakmaları, mümkünse konunun yargıyla çözülmesi yollarının araştırmasını denemeleridir. Umuyorum ki böyle bir gelişme olur" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, 48 saatliğine içteki tartışmaların bırakılması yönündeki çağrısına uyulup uyulmadığı yönündeki soruya ise, "Çağrıma biraz uyuldu ama benim çağrım siyasi tartışmalardı. Bu siyasi tartışma da değil. Birbirini tam anlamıyla doğrama, karşılıklı ciddi şekilde rahatsız etme, siyasetten silme olarak değerlendirmek mümkün, bunun kimseye yararı yok" diyecevap verdi.

Fırat-Kılıçdaroğlu tartışması

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün Meclis'te kameraların karşısına geçti ve AKP'li Fırat'ı perşembe günü saat 14.30'da Meclis'te canlı yayında tartışmaya çağırdı.

Fırat, Kılıçdaroğlu'nun bu önerisini kabul etti. Tartışmayı gazeteci Uğur Dündar yönetecek.

AKP ve CHP'nin iki yöneticisi arasında yolsuzluk ve uyuşturucu kaçakçılığı iddiası üzerine başlayan tartışma dün de sürdü.

AKP'li Fırat, kendisine suçlamalar yönelten CHP'li Kılıçdaroğlu için "müfteri" ifadesini kullandı. Fırat, Kılıçdaroğlu'nu kameraların önünde bir kez daha iddialarını ispatlamaya çağırdı.

Fırat, Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te basın toplantısı önerisini "aptalca" sözüyle niteledi ve "Bundan sonra soyadını kullanmayacağım. Bay müfteri diyeceğim" şeklinde konuştu.

Birkaç saat sonra CHP'li Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçti ve Fırat için "baron" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Fırat'ı yarın Meclis'te Uğur Dündar'ın yöneteceği bir programda tartışmaya davet etti. Fırat da daveti kabul etti.

Kılıçdaroğlu, Fırat'ı "hayali ihracat" yapmakla suçluyor ve Fırat'ın ortağı olduğu şirketin TIR'ında eroin bulunduğunu iddia ediyor.
CNNTurk



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs