En Sıcak Konular

Şüpheli silahla dehşet saçtı

24 Eylül 2008 12:35 tsi
İstanbul'un göbeğinde M 16 piyade tüfeğiyle yapılan saldırıda, Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan bir kişi ağır yaralandı. Saldırganlar, olayın ardından M16 piyade tüfeği ve bir tabancayı olay yerinde bırakarak kaçtı.

Saldırıda, ABD'nin Irak'a verdiği ancak PKK'nın eline geçtiği iddia edilen M16 piyade tüfeklerinin aynısının kullanılması dikkat çekerken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kadıköy Şemşettin Günaltay Caddesi Kurudere Sokak'ta meydana gelen olayda, Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan Asli Karaaslanuzun(40) kimliği belirsiz 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganlar kuyumcuyu ABD ordusu tarafından kullanılan ve piyade tüfeği olarak bilinen M16 piyade tüfeğiyle yaraladı.

Asli Karaaslanuzun vücuduna isabet eden kurşunla yerde kanlar içinde yatarken, saldırganlar ise olay yerinden hızla kaçmaya başladı.

Bu sırada saldırıda kullandıkları M16 piyade tüfeğini yaralı kuyumcunun yanında bırakan saldırganlar, Smith Wesson marka bir tabancayı da 100 metre ilerideki çöp konteynerine atarak kayıplara karıştı. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Aşırı kan kaybeden kuyumcuya ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Yaralı özel bir araca bindirilerek Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Karaaslanuzun'un durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Polis ekipleri, olayda kullanılan M16 piyade tüfeğini ve çöp konteynerinde buldukları Smith Wesson marka tabancayı muhafaza altına alarak incelenmek üzere karakola götürdü.

Çevredeki vatandaşlar ise sokak ortasında meydana gelen saldırıyı gerçekleştirenlerin olaydan sonra hızla uzaklaştıklarını söyledi.

Emniyet yetkililerinin saldırıyla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, saldırıda kullanılan M16 Piyade tüfeğinin ABD ordusunun Irak'a verdiği ancak PKK'nın eline geçtiği ileri sürülen silahlarla aynı marka olması ise dikkat çekti.

 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs