En Sıcak Konular

Türksolu'ndan Perinçek'e tepki!

24 Eylül 2008 12:12 tsi
Ergenekon sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le ilgili Türk Solu Dergisi'nden beklenmedik bir tepki geldi...

Türk Solu Dergisi, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve arkadaşlarının Ergenekon terör örgütü iddianamesinin hazırlanmasında savcılara en çok belge ve bilgi sunan grup olduğunu ileri sürdü.
 
Türk Solu: Perinçek, savcılara belge verme konusunda rekor kırdı

Derginin 204. sayısında Okan İşbecer imzası ile yayınlanan "Şark Bülbülü susma hakkını da biliyormuş!" başlıklı yazıda Perinçek ve arkadaşlarının 12 Mart muhtırası döneminde de birçok sol grubun çökmesine katkı sağladığına dikkat çekildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Hrant Dink cinayeti sonrasında düzenlediği basın toplantısında kendisi hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı Perinçek hakkında dava açmıştı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in hakkında açtığı davaya ilişkin ifadesinin alınması için savcı talimatı ile Tekirdağ Adliyesi'ne çağrıldı.
 
PERİNÇEK İFADE VERME REKOR KIRDI
 
Perinçek, burada susma hakkını kullandı. Türk Solu yazarı, Perinçek'in susma hakkını kullanmasından yola çıkarak ilginç bir ironi yaptı. Perinçek'in bugüne kadar hep verdiği ifadelerle gündeme geldiğine vurgu yapılan yazıda şu ifadelere yer verildi:
 
"12 Mart döneminde 'örgüt güvenliğini sağlamak için' bütün örgütü deşifre edip içeri aldırtan Perinçek'in bu konudaki ününü sağır sultan bile duymuştur. Son Ergenekon operasyonunda da 72 sayfalık ifade vererek Ergenekon rekoruna imza atan Perinçek, gözaltına alınmasıyla adeta Kürt-İslamcılara bayram ettirmiştir. Hazırlanan iddianamedeki dokümanların neredeyse yarısının İşçi Partisi ve Perinçek'ten çıkması da belge rekortmenliği klasmanında Perinçek'e birincilik getirdi. Olimpiyatlarda bu alanlar olsaydı ve Perinçek katılabilseydi eminiz ki Çin, toplam madalya sayısında ABD'ye fark atardı. Belki de Perinçek davayı o kadar önemsemediği için ifade verme gereği duymamıştır. Netice itibarıyla bir iftira davası. Perinçek gibi darbe sorgularında ötmüş, Ergenekon savcılarına konuşmuş biri için laf etmeye bile değmez. Ancak yine de Şark Bülbülü'nü hayatında bir kez dahi olsa susma hakkını kullandığı için tebrik ediyoruz."

 



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs