En Sıcak Konular

Erdoğan'ı sinirlendiren tanım!

24 Eylül 2008 12:11 tsi
Ramazan bayramını şeker bayramı ve tatil olarak görenleri eleştiren Erdoğan, 'Kültürel erozyona uğruyoruz, bunlara fırsat veremeyiz, vermemeliyiz' dedi.

İstanbul Moda’daki içki yasağı tartışmalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Asıl mahalle baskısı içki içmeyenlere yapılıyor” diyerek mahalle baskısı kavramına yeni bir boyut katmıştı. AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı’nın verdiği iftara katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde bu kez de “Ramazan Bayramı mı? Şeker Bayramı mı?” sorusu vardı. Başbakan tartışmayı kültür erozyonu kavramı üzerinden değerlendirdi. Bayramın yaklaştığını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu Ramazan Bayramı’nda da bu birliğimizi beraberliğimizi teyit eden gidiş gelişlerimiz olacak. Küçükler büyüklere muhakkak gitmeli. Bunu ihmal etmeyelim. Anneler, babalar bunları çok bekler. Annelerimizi babalarımızı bunlardan mahrum etmeyelim. Bunlar bizim geleneklerimizin, kültürümüzün güzel örnekleridir ama ne yazık ki bunları büyük ölçüde kaybettik. Bakıyorsunuz, bayram adını değiştirdi. Ne oldu bayramın adı? Tatil. Olmaz. Bu bayram tatil değil, tatil başka bir şey. Adını bir başka türlü de değiştirmişler şimdi. Şeker Bayramı. Bu dört dörtlük bir Ramazan Bayramı, ne Şeker Bayramı... İlginç şeyler oluyor, bu erozyondur aslında. Yani buna bir kültürel erozyon denir. Bunlara fırsat veremeyiz, vermemeliyiz. Ve olması gereken ne ise bunu yerinde aynı şekilde değerlendirmemiz lazım. Ve bu değerler erozyona uğrarsa işte o güç dengelerini sarsarız ve yavaş yavaş onlardaki kayıp geleceğimizi de ne yapar? İnkıraza götürür.

Burada anneler babalar hep birlikte yavrularımıza bu telkinleri bu nasihatleri yapmamız gerekir. En doğrusu şartlar zorlamadığı sürece bayramda anacığımın elini öpmeden bir yere ayrılmıyorum. Büyüklerimi ziyaret etmeden bir yere ayrılmıyorum. Urfalı bunu zaten iyi bilir de buradan bu mesajı vereyim diyorum. Şimdi de ‘Başbakan bunu da konuştu, burada da acaba ne yatıyor’ diye birileri bir şey karıştırmaz. Ben bir sorumluluğun bir misyonunun gerekliliği olarak, bir sorumluluğun gereğini yerine getirmek durumundayım. Onun için bunu burada açıklıyorum. Birlik, beraberlik içinde dayanışma ve yardımlaşma içinde inşallah bu süreci sürdüreceğiz.”

 



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs