ŞOK Ergenekon talebi! | " /> ŞOK Ergenekon talebi! | "/>

En Sıcak Konular

JİTEM davasında ŞOK Ergenekon talebi!

24 Eylül 2008 12:04 tsi
JİTEM davasında ŞOK Ergenekon talebi! Diyarbakır'da 3 köylünün aleni biçimde öldürülmesiyle başlayan ve büyüyerek JİTEM davasına dönüşen davanın avukatlarından flaş Ergenekon talebi..


 
Ergenekon Davası'nda savcı Zekeriya Öz'ün kararlı tutumu, tüm derin davalar için umut oldu. Diyarbakır'da arpa boyu ilerlemeyen JİTEM davası için avukatlar, umudunu Zekeriya Öz'e bağladı ve davanın Ergenekon Davasıyla birleştirilmesini istediler. Çünkü yollar kesişiyor...

3 KÖYLÜ ALENİ BİÇİMDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Diyarbakır'da görülen ve iddianamesinde Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli komutanların da suçlandığı JİTEM davasının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi istendi.

Güneydoğu’da 1988-1994 yılları arasında "bazı emekli generallerin bilgisi dahilinde adam öldürmek, araç bombalamak, suikast, adam kaçırıp infaz etmek, fidye almakla" suçlanan, JİTEM tarafından 'kullanıldıkları' ileri sürülen PKK itirafçısı ve koruculardan oluşan 11 sanıkla ilgili dava dün Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden ele alındı.

Duruşmaya tümü tutuksuz olan sanıklar katılmazken, müdahil avukat Tahir Elçi hazır bulundu. Uyuşmazlık Mahkemesi'nin davanın yeniden 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine ilişkin verdiği karar okundu. Kararda, sanıkların işlediği suçların askeri suç olmadığı, TSK ile ilişkilerinin kesilmesi nedeniyle davanın sivil mahkemede görülmesi gerektiği ifade edildi.

'Emri Arif Doğan verdi'
Avukat Elçi, davanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talebinde bulundu. Elçi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dilekçeyi mahkemeye sundu. Elçi dilekçesinde 16.09.1989 tarihinde Cizre-Nusaybin karayolunda Hasan Caner, Tahsin Sevim ve Hasan Utanç adlı 3 köylünün, zamanın JİTEM Komutanı Cem Ersever ve halen Ergenekon tutuklusu sanık emekli Albay Arif Doğan tarafından öldürtüldüğünü öne sürdü. Avukat Elçi, bu iddiayı Hacı Hasan adlı PKK itirafçısının Susurluk Olayı ardından İbrahim Babat sahte ismiyle  Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği 11 sayfalık mektuba dayandırdı.

Elçi, “ Ergenekon soruşturmasında adı geçen şüpheliler Arif Doğan, Sinan Yaşar, Şaban Bayram, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Doğu Perinçek, Veli Küçük, Levent Ersöz ve diğer sanıklar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

aktif haber



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs