En Sıcak Konular

'Tarihi müsabaka'yı kim kazanır?

24 Eylül 2008 11:40 tsi
'Tarihi müsabaka'yı kim kazanır? iyibilgi 'maç'ın sonucunu açıklıyor...

Yarın Türk televizyonları ilginç bir buluşmaya daha doğrusu ‘kapışmaya’ ev sahipliği yapacak. CHP’li Kılıçdaroğlu ile AK Parti’li Fırat ‘koz’larını milyonların önünde paylaşacak. Peki, kazanan kim olacak? İddialardan değil, iki günün ‘mimik’lerinden yola çıkıyoruz… iyibilgi sonucu açıklıyor… iyibilgi özel

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı ve Türkiye seçim sathına girdi ya… Havada uçuşan yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık haberleri biz Türkler için pek de alışılmadık değil… AK Parti iktidarı ikinci döneminin ikinci yılına girerken, bugüne kadar ‘rejim kaygısı’ üzerinden muhalefetini yürüten CHP’nin esaslı sorularıyla yüzleşiyor. Şu ana kadar karşılıklı verilen basın toplantılarıyla yürütülen iddia-cevap polemiği, belki de uzun bir sürenin ardından reyting rekorları kıracak bir buluşmayla yeni bir virajı alıyor.

Ringin bir köşesinde CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu var… Diğer köşesinde ise savunma durumundaki AK Parti’li Dengir Mir Mehmet Fırat. Yarın 14:30’da Meclis çatısı altında gerçekleşecek bu düello Uğur Dündar’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Her halde tüm kanallardan canlı olarak yayınlanacak.

Ancak milyonları ekrana kilitleyecek bu düellonun ‘keyifli’ geçeceğini kimse düşünmesin. Çünkü son iki gündür yaşananlar aslında her iki tarafın da pozisyonlarından geri adım atacağı izlenimi bırakıyor. Fırat’ı canlı yayına çağırarak hodri meydan diyen Kılıçdaroğlu iki gün önce Balçiçek Pamir’in programına çıkmayarak önemli bir yara aldı. Bu Fırat’a ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ suçlaması yönelten Kılıçdaroğlu’nun elini de güvenilirliğini de zayıflatıyor. CHP’li vekilin Fırat’ı tekrar ‘düello’ya davet etmesi ise kaybedilen zemini onarma çabası olarak yorumlanıyor. Ancak kaybedilen o zeminin sebebi büyük bir ihtimalle elde somut kanıt olmamasının bir sonucu. İlk gün TV’ye çıkmayan Kılıçdaroğlu’nun daha sonra kitlelere kanıt olarak neyi göstereceği merak konusu. Büyük bir ihtimalle tali konular üzerinde ‘hücum’unu gerçekleştirecek. Maçı bitirecek ‘aparkat’ yerine, sağlı sollu kroşeler ve zayıf ‘direk’lerle rakibini yıpratmaya çalışacak.

Diğer yandan AK Parti’li Fırat savunmanın getirdiği güven duygusuyla hareket ediyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun ‘sana bir gün süre, Başbakan’ın imzası var mı yok mu’ şeklindeki sorusu Fırat’ın enerjisinden bir parça çalmışa benziyor. Çünkü telefonla konuk olduğu bir televizyon programında Fırat’ın soruları cevaplamaktan kaçındığı ve sesinin biraz ‘kaygılı geldiğini’ hissettik. Bu Fırat’ın da çok rahat olmayacağı, uyuşturucu konusunda çok rahat yanıt verecek olan Fırat’ın ‘tali’ konularda zorlanacağı ve ‘gard’ının düşebileceği izlenimini güçlendiriyor.

Ne olursa olsun, yarın ‘tarihi müsabaka’ bekleyenleri uyarmak iyibilgi’ye düşüyor. Büyük bir ihtimalle her iki taraf da pozisyonlarını korumaya yönelik zayıf hamleler yapacak. Elbette hakaret ve salvoların dozu artabilir, ancak belgeli iddialar konusunda sürprizlere kapalı olmak gerekiyor. Nihayetinde ne Fırat iddia ettiği gibi siyaseti bırakacak ne de Kılıçdaroğlu Fırat’ın suçluluğunu kanıtlayabilecek. Bu düellonun bir kazananı olmayacak. Üstelik sonuçları seçime de yansımayacak. Kaybedenin ise Türk siyaseti olacağını söylemek şaşırtıcı olmamalı.

iyibilgi.com



Bu haber 1,184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,930 µs