özgeçmiş darbesi! | " /> özgeçmiş darbesi! | "/>

En Sıcak Konular

FARC'a özgeçmiş darbesi!

24 Eylül 2008 10:52 tsi
FARC'a özgeçmiş darbesi! Kolombiya'da Devrimci Silahlı Kuvvetleri'nin (FARC) 9387 üyesinin yazılı özgeçmişi, ordu kaynaklarının eline geçti.

Eldeki bilgilerle, 6 yıl FARC'ın esaretinde kalan ve serbest bırakılan Fransız-Kolombiyalı politikacı Betancourt'u kaçıranlar da yakalanacak


Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'da yönetime karşı mücadele eden Devrimci Silahlı Kuvvetler'nin (FARC) 9387 üyesinin yazılı özgeçmişi ordunun tarafından ele geçirildi ve bu özgeçmişler adalete teslim edildi. Kolombiya televizyon kanalı Caracol'un haberine göre, özgeçmişlerin teslim edilmesiyle birlikte savcılık 9387 direnişçi ve firari hakkında “isyan ve terörizm” suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor. Bu sayede 6 yıl 4 ay boyunca FARC'ın elinde tutulan ve geçtiğimiz aylarda kurtarılan Kolombiya-Fransa vatandaşı politikacı Ingrid Betancourt'u kaçıranlar da bir bir ortaya çıkacak.

FARC'I ÇÖKERTECEK BİLGİLER

Kolombiya adli makamlarının FARC üyelerinin özgeçmişleriyle ilgili verilere ne zaman sahip oldukları belirtilmezken, özgeçmişlerin geçen Şubat, La Uribe yakınlarındaki Meta bölgesinde FARC üyeleriyle ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalar sırasında bir bilgisayarda bulunduğu kaydedildi. Özgeçmişlerin, devrimci örgütün en önemli kanatlarından doğu cephesinin tüm üyelerine ait olduğu, verilerde bu kişilerin fotoğrafları, gerçek ve kod isimleri, eğitim durumları, kimlik numaraları ve bağlı bulundukları cephelerle ilgili bilgilerin bulunduğu belirtildi.


5 YILDA 13 BİN ÖLÜM

Verilerde, direnişçilerin kimler tarafından örgüte kazandırıldıkları ortaya çıkarken, Kolombiya'da 2002-2007 arasındaki politik şiddet olaylarında 13 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.


Betancourt rehine krizinin simgesiydi


Kolombiya'da 2002'de devlet başkanı adayı olan İngrid Betancourt (46), adaylığı sırasında kaçırılmış ve Kolombiya'daki rehine krizinin simgesi olmuştu. Kolombiya'da, Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) üyeleri tarafından Kolombiya Devlet Başkanlığı'na adaylığını koyduktan sonra kaçırılan Betancourt, esir alınan ABD ordusunun üç mühendisi ve 11 siville birlikte, Kolombiya yönetimi tarafından tutuklanan FARC'lı direnişçilerle değiş-tokuş karşılığında serbest kalmıştı.

yenişafak




Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs