En Sıcak Konular

'Yasağı tanımıyoruz, boyun eğmeyeceğiz'

24 Eylül 2008 10:35 tsi
Boğaziçi'ni ilk kez başörtüsü yasağı ile tanıştıran Özçaldıran'a tepki çığ gibi. Eğitimin kalitesinin düştüğünü belirten öğrenciler, rektöre seslendi:

Annelerinin ve ablalarının başörtüsü ile mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi'nde yeni öğretim yılının ilk günü 'yasak' ile tanışan öğrenciler, uygulamaya ve yeni Rektör Kadri Özçaldıran'a büyük tepki gösterdi. Yasağı tanımadıklarını belirten öğrenciler, 'Boyun eğmeyeceğiz' mesajı verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni seçilen rektör Prof. Dr. Kadri Özçaldıran'ın 'seviye düşüren' tutumu ile yeni öğretim yılına başörtüsü yasağı ile giren üniversitede huzursuzluk dün de devam etti. Sabah üniversiteye gelen başörtülü öğrenciler rektör Özçaldıran'ın verdiği talimatla giriş kapısındaki özel güvenlik elemanları tarafından okula alınmak istenmedi.

TOPLU OLARAK GİRDİLER

Ancak, toplu olarak giriş kapısına yönelen başörtülü öğrenciler, güvenliği aşarak üniversiteye girmeyi başardı. Başörtüsü mağduru öğrencileri temsilen iki öğrenci rektör Özçaldıran'ı makamında ziyaret ederek, yasağın bir an önce sona erdirilmesi talebinde bulundu. Öğrencilerden başörtüsüyle derslere girmemelerini isteyen Rektör Kadri Özçaldıran'ın, bugün yapacakları toplantı sonunda alınacak kararın öğrencilere duyurulacağını söylediği ifade edildi.

Boğazici Üniversitesi tarihinde ilk defa uygulanan yasak karşısında başörtülü öğrencilere, başı açık öğrencilerle bazı erkek öğrenciler de destek verdi.

Huzuru bozan girişim

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Habip Saçmalı, yasağı huzurunu bozacak bir girişim olarak değerlendirdi. Saçmalı, bu uygulamanın özgürlüğe darbe vurduğunu ve eğitim kalitesini düşürdüğüğünü söyledi. Annelerinin ablalarının bu okuldan başörtüleri ile mezun olduğuna işaret eden Saçmalı, tanımadıkları yasağın karşısında dim dik duracaklarını belirtti.

Asıl irticacı bunlar

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Zülfikar Kürüm de, başörtüsü yasağına tepki göstererek, 'Bizleri irticacılıkla suçlayanlar aslında irticacı. İrtica kelime anlamıyla geriye dönmek demektir. Biz önümüze bakıyoruz, kendileri geriye dönüyor' dedi. Kürüm, uygulanmaya çalışılan yasağa, yasağı uygulamaya koymak isteyenlerin bile inanmadığını söyledi.

haber7



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs