akaryakıt skandalı! | " /> akaryakıt skandalı! | "/>

En Sıcak Konular

Kara Harp Okulu'nda akaryakıt skandalı!

24 Eylül 2008 09:32 tsi
Kara Harp Okulu'nda akaryakıt skandalı! Diyarbakır'da NATO ENF Bölge Başkanlığı'nda ortaya çıkarılan ihale yolsuzluğunun ardından, Kara Harp Okulu'nda da akaryakıt ihalesinde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

Askerî savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Harp Okulu'na akaryakıt veren bir firmanın sahibi ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 sivil tutuklandı. Şahıslar, akaryakıt tesliminde usulsüzlük, askerî kuruluşu zarara uğratmak ve haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Soruşturma, rütbeli askerî personele de sıçradı. Askerî savcılık, üst rütbeli subay ve astsubaylar hakkında soruşturma açtı. Söz konusu personelin menfaat karşılığı yolsuzluğa göz yumduğu iddia ediliyor.

Alınan bilgilere göre ihale yolsuzluğu, Kara Harp Okulu Komutanlığı'nın sayımı üzerine ortaya çıktı. İncelemede akaryakıt firmasının eksik teslimat yaptığı görüldü. Usulsüzlüğün askerî savcılığa iletilmesi üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Akaryakıt ihalesinde yapılan yolsuzluk Kara Harp Okulu Komutanlığı'nın sayımı üzerine ortaya çıktı. İncelemede akaryakıt firmasının eksik teslimat yaptığı görüldü. Askerî savcılık usulsüzlüğün iletilmesi üzerine geniş çaplı soruşturma başlattı. Bazı rütbeli personelin de menfaat karşılığında yolsuzluğa göz yumduğu iddiaları gündeme geldi. Askerî savcılığın talebi üzerine Başkent polisince düzenlenen operasyonda şirketin evraklarına el konuldu. Aralarında firma sahibi, yöneticileri ve çalışanlarının bulunduğu 8 kişi gözaltına alınarak askerî savcılığa sevk edildi. Akaryakıt tesliminde usulsüzlük yapmak, askerî kuruluşu zarara uğratmak ve haksız kazanç elde etmek suçlamalarıyla 8 sivil tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sivillerin tutuklanmasının ardından ihaleye imza atan Kara Harp Okulu'nda görevli üst rütbeli subaylar hakkında soruşturma başlatıldı. Çok sayıda subay ve astsubay hakkında, 'görevi kötüye kullanmak, menfaat temin etmek, görev yaptığı birliği zarara uğratmak' suçlarından askerî mahkemede dava açılacağı öğrenildi. Askerî kaynaklar yolsuzluğun boyutlarının belirlenmesi amacıyla sayım işlemlerinin devam ettiğini belirtiyor. Sayım işlemlerinin son beş yılı kapsayacak şekilde gerçekleştirildiği bildirildi.

Benzer bir yolsuzluk Diyarbakır'da gerçekleşmişti. Milli Savunma Bakanlığı, Diyarbakır İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı'nın 2008 yılında yaptığı 500 bin YTL ile 1 milyon YTL'lik 11 askerî ihaleye fesat karıştırıldığını ortaya çıkarmıştı. Soruşturma kapsamında müteahhitlerden menfaat temin ettikleri belirlenen NATO ENF Bölge Başkanı Albay M.R., Binbaşı S.E. ile iki sivil askerî personel tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
zaman



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs