En Sıcak Konular

İşte iddianamenin 1 numarası!

24 Eylül 2008 08:57 tsi
İşte iddianamenin 1 numarası! Ergenekon'un en üst düzey yöneticisi olarak hakim karşısına kim çıkacak?

İddianamedeki 1 Numara Şener Eruygur 

Ergenekon Savcısı Öz ek iddianameyi Ramazan Bayramı sonrasına yetiştirecek. Şener Eruygur 20 Ekim’deki duruşmada hakim karşısına terör örgütünün en üst düzey yöneticisi olarak çıkacak

CUMHURİYET tarihinin en büyük soruşturmalarından Ergenekon’un iddianamesinde son noktaya gelindi. Yaklaşık 15 aydır süren soruşturma sonrasında emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu sanıklar için hazırlanan ek iddianame Ramazan Bayramı sonrasında tamamlanacak. İddianamede eldeki bilgiler ışığındaki en üst düzey örgüt yöneticisi Şener Eruygur olarak gösterilecek.

Ergenekon iddianamesi tamamlanma aşamasına gelirken, bir haftada iki farklı dalga operasyonla gözaltı ve tutuklamaların hızlanması da dikkat çekti. Ek delillerle birlikte iddianameye son şeklini vermek için haftasonları da adliyeden ayrılmayan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, bu nedenle büyük isimler dışında Ergenekon gözaltılarına ve ifadelerine katılmadığı, ifadeleri savcı Mehmet Ali Pekgüzel’ün aldığı öğrenildi. Savcı Öz’ün Bayram sonrasına iddianameye tamamlayacağı ifade edildi.

EN ÜST ERUYGUR SONRAKİ TOLON

İDDİANAMEDE, mevcut bilgiler doğrultusunda örgütün en üst düzey yöneticisi emekli Jandarma Genel Komutanı ve ADD Başkanı Şener Eruygur olarak gösterilecek. Hurşit Tolon da Eruygur’dan sonraki üst düzey yönetici olarak gösterilecek. Mahkeme sürecenin başlamasına neden olan iddianamede emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP lideri Doğu Perinçek, İ.Ü. eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk, Sevgi Erenerol, Kuvvayi Milliye Başkanı Fikri Karadağ ve Muzzaffer Tekin Ergenekon örgütünün kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanmıştı.

EN TEPEDEKİ İSMİN DOSYASI AYRILIYOR

İDDİANAMEDE örgütün gerçek ‘1 Numara’sıyla ilgili dosyanın ayrılacağı ve ayrı bir soruşturmanın sürdürüleceği vurgulanacak. Savcıların 1 Numara’nın kimliğiyle ilgili önemli bilgilere sahip oldukları ancak kesin delillendirmeler yapmadan harekete geçmek istemedikleri ve iddianamede ellerindeki bu bilgilere yer vermeyecekleri öğrenildi.

Gözlerini açtı

ERGENEKON terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nde düşerek beyin kanaması geçiren ve boyun kemiği kırılan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un sağlık durumu iyiye gidiyor. Eruygur’un 7 günlük tedavi sürecinin ardından gözlerini açtığı belirtildi. Dün sabaha doğru gözlerini açan Eruygur, yakınlarını da tanıdı.

star



Bu haber 1,166 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,481 µs