şok iddia! | " /> şok iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney'den şok iddia!

24 Eylül 2008 08:34 tsi
Tuncay Güney'den şok iddia! 
Tuncay Güney, Adil Serdar Saçan'ın elinde olduğunu öne sürdüğü kayıp dosyaların içeriğiyle ilgili de şok iddialarda bulundu. İşte Tuncay Güney'in ilk kez açıkladığı ve Adil Serdar Saçan'da olduğunu öne sürdüğü dosyalar ve içindeki bilgiler:

Tuncay Güney Adil Serdar Saçan tarafından 2001 yılında evinden alınanve Ergenekon soruşturmasında "kayıp dosyalar" olarak gündeme gelen belgelerin içeriğini ilk kez açıkladı. Güney tüm bu dosyaların eski polis şefi Adil Serdar Saçan'da olduğunu öne sürdü.

Ergenekon soruşturması kapsamında eski polis şefi Adil Serdar Saçan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Kanada'da yaşayan ve Ergenekon davasının kilit ismi Tuncay Güney, açıklamalarda bulundu.
 

2001 yılında Adil Serdar Saçan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi Müdürü iken Tuncay Güney'i sorgulamıştı. Bugün Ergenekon soruşturmasının en temel dayanağı da işte Güney'in Saçan'a verdiği o ifadelerden oluşuyor.

Ergenekon hahamı olarak adı gündeme gelen Tuncay Güney, "İlahi adalet dedim Saçan alındığında. Fakat Saçan'ın bana yaptıklarını kimse Saçan'a yapmaz. Ben işkenceye karşıyım. Saçan'ın da işkence görmesini istemem. Allah'ından bulsun. TV'lere çıkıp Tuncay Güney yakalandığında STV'de kameramandı diyor. Bu yalan kendi benden aldığı ifadeye baksın." yorumunu yaptı.

"Saçan'ın birşey konuşacağını sanmam. Evinden de bir belge çıktığını sanmıyorum. Saçan evinde belgeleri saklamaz" diyen Tuncay Güney, Adil Serdar Saçan'a özellikle 2001 yılında kendi evinden çıkan ve bugün kayıp olan dosyaların sorulması gerektiğini iddia etti. Güney, ayrıca Saçan'ın o dönem aldığı kayıp dosyalarla ilgili de şok iddialarda bulundu.

Tuncay Güney, 2001 yılında gözaltına alınmadan evvel tüm belge ve dosyalarını ABD'ye güvenli bir adrese de ulaştırdığını söyleyerek, Adil Serdar Saçan'ın elinde bulunduğunu iddia etttiği kayıp dosyalarla ilgili olarak bazı bilgiler verdi.  "Adil Serdar Saçan ellerindeyken benim kayıp dosyalar nerede " diyen Güney,  Adil Serdar Saçan'ın elinde olduğunu öne sürdüğü kayıp dosyaların içeriğiyle ilgili de şok iddialarda bulundu. İşte Tuncay Güney'in ilk kez açıkladığı ve Adil Serdar Saçan'da olduğunu öne sürdüğü dosyalar ve içindeki bilgiler:

1- İran sempatizanı olarak bilinen radikal İslami bazı grupların nasıl Hizbuttahrir örgütü üyesi oldukları dosyası.

2- Birtakım işadamları ve siyasetçilerle ilgili şantaj dosyaları.

3- Eski bir vali ile ilgili dosya. (Tuncay Güney Ümit Oğuztan'dan çıkan bu dosyayla ilgili olarak Saçan tarafından çok uzun biçimde sorgulandığını iddia etti.)

4- Doğu Perinçek'e Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e ait makam aracı verilmesi olayına ilişkin dosya. Araya kim girdi? Verin emri kimden geldi?

5- Doğu Perinçek'in 2 haftada bir Ergenekon örgütüne gönderdiği raporlarla ilgili dosya.

6- Susurluk kazasıyla ilgili dosya. Dosyada yer alanlar:  İlk olarak kazayı Veli Küçük'e bildiren gazeteci kim?

7- Kuzey Irak'ta kurulan bir Türkmen partisi ile ilgili dosya. Dosyada yer alanlar: Barzani ve Talabani'nin de desteklediği partinin arkasındaki isimler.

8-  Batık bankalarla ilgii bir siyasetçi tarafından hazırlanan dosya.

9- Bürosuna bomba konulan MİT'le bağlantılı bir avukatla ilgili dosya.

Dosyada olayın Perinçek ve ekibiyle ilişkisine dair iddialar.

10- Öcalan ve Abdullah Çatlı ile ilgili dosya. Dosyada Çatlı ve Öcalan'a ait fotoğraflar bulunuyor.

11. 2.5 milyon dolarlık bİr çekin bulunduğu dosya. Çek Mehmet Özbay (Çatlı) adına. Yurtbank'tan çekilecek. Çek Türkiye'den çekilmedi Kıbrıs'ta bir offshore bankadan Çatlı tarafından tahsil edilmek istendi. Bu belgelerin olduğu dosya.

haberturk



Bu haber 1,905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs