çifte uyarı! | " /> çifte uyarı! | "/>

En Sıcak Konular

700 milyar dolar için çifte uyarı!

23 Eylül 2008 20:18 tsi
700 milyar dolar için çifte uyarı! ABD Hazine Bakanı Henry Paulson ve ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Ben Bernanke, bir an önce 700 milyar dolarlık paketin uygulamaya girmesi gerektiği uyarısını yaptı.

Paranın patronları uyardı!

Bernanke, tedbir alınmazsa ABD ekonomisinin resesyona girebileceğini söyledi. 

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, Başkan George W. Bush yönetiminin, derin sıkıntıdaki banka ve finansal kuruluşların 700 milyar doları bulan batık kredilerinin, devlet tarafından üstlenilmesini öngören kurtarma paketinin, Kongre tarafından en kısa sürede geçirilmemesi durumunda, ABD ekonomisinin bütün sektörlerinin tehlikeye gireceğini söyledi.

Paulson, Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı konuşmada, paketin gerekliliği yönünde şimdiye kadar sağlanan "partiler üstü genel görüş birliğinin" bozulmaması gerektiğini belirtti.

Bakan Paulson, bu görüş birliğinin sürdürülmemesi ve paketin geçmesini uzatacak ilave öneriler ve detaylarla uğraşılması halinde geç kalınacağı uyarısında bulundu.

Paulson, "bu yasayı, çabuk ve temiz şekilde yürürlüğe koymalı ve bununla ilgili olmayan ve üzerinde geniş görüş birliği sağlanmamış bulunan başka önerilerle yasanın geçişini yavaşlatmamalıyız" dedi.

Aynı oturumda konuşmaya başlayan Merkez Bankası FED Başkanı Ben Bernanke de, Paulson ile aynı çizgide ifadeler kullanarak, paketin geciktirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Demokrat Parti'nin önemli isimlerinden senatör Christopher Dodd da, açıklamasında, "hepimiz durumun ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz" dedi. Dodd, krizin ana hatlarıyla "aç gözlülükten ve denetim eksikliğinden kaynaklandığını" söyledi.

Bernanke de uyardı

ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Ben Bernanke, yönetimin finans sektörünü kurtarmak için hazırladığı 700 milyar dolarlık paketin uygulamaya konulmaması durumunda, ABD ekonomisinin resesyona (durgunluk) gireceğini söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi'ne Hazine Bakanı Henry Paulson ile birlikte hitap eden Bernanke, bir Demokrat Senatörün paketin gerekliliğiyle ilgili sorusunu yanıtlarken, "finansal piyasalar oldukça kırılgan bir durumda ve sanırım paket çıkmazsa, bu durum daha da kötüye gidecek" dedi.

Bernanke, "Şuna inanıyorum ki, kredi piyasaları çalışmazsa istihdamda kayıplar olacak, kredi faiz oranları yükselecek, gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) daralacak ve ekonomi, normal ve sağlıklı bir biçimde toparlanamayacak" diye konuştu.

Ekonomide GSYH'nin yılın iki çeyreğinde arka arkaya daralması, resesyon (durgunluk) anlamına geliyor.

cnnturk



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs