En Sıcak Konular

Erdoğan: Değişime direnenler var

23 Eylül 2008 19:30 tsi
Hızlı değişime ayak uyduramayanlardan şikayet eden Başbakan Erdoğan, "Bunlar, işlerimiz bozulmasın derdindeler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sivil toplum örgütleri içinde de medya içinde de üniversiteler içinde de bu hızlı değişime, dönüşüme ayak uyduranlar var, ayak uyduramayanlar var. 'Her şey eskisi gibi devam etsin, Türkiye yerinde saysın, Türkiye değişmesin, işlerimiz bozulmasın, koltuğumuz elden gitmesin, rantımız kaybolmasın' mantığıyla değişime direnenler var" dedi.

Erdoğan, Harran Üniversitesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversiteleri demokrasinin en önemli unsurlarından biri olarak gördüklerini söyledi.

"Üniversite yasamaya da yürütmeye de yargıya da ışık tutmalıdır, yol göstermelidir, yol gösterici olmalıdır" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"... Üniversitelerden beklenen özgür aklın, eleştirel aklın merkezi olmaları gerekirken, ne yazık ki eleştirinin yasak kabul edildiğini, özgürlüklerin kısıtlandığını gördük. Topluma ışık tutması gereken üniversitelerimizin toplumdan kopuk, ülke gerçeklerinden, ülkenin ekonomisinden, rotasından, hedeflerinden kopuk bir şekilde içine kapandığını gördük. Bütün bunlar vizyon ve ufuk eksikliğinin bir sonucudur. Türkiye ufku açık, vizyonu net, hedefleri, rotası belli bir ülkedir."

Bugünlerde dünyada ABD kaynaklı ekonomik bir krizin yaşandığını anlatan Erdoğan, dünyanın en büyük şirketlerinin tek tek iflas ettiğini söyledi. Türk ekonomisinin durumuna değinen Erdoğan, "Biz dimdik ayaktayız. Bu türbülansı bizler fırsata çevirebiliriz. Şu anda bizler bunu fırsata çevirmenin mücadelesi içindeyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin AB'ye üyelik yolunda da emin adımlarla ilerlediğini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dünyanın tüm ülkeleriyle sıcak, yakın teması kuran, kararlı adımlarla AB sürecinde ilerleyen bir Türkiye var. Dünyanın bu kadar hızlı değiştiği, dönüştüğü bir ortamda ülke olarak bizler de tabii çok hızlı bir değişimin, dönüşümün içerisinde aktif olmak zorundayız, hareket geçmek durumundayız...

1940'ları, 50'lileri bir türlü aşamayan, bugünlere bir türlü gelememiş, o günün siyaset tarzıyla, o günün alışkanlıklarıyla hareket eden, tecrübesini, bilgisini, birikimini arttıramayan kurumlarla Türkiye'yi buralara taşıyamayız. Bürokrasi bu hıza ayak uyduracak. Bürokrasiyi çalıştırdık, kurumlarını çalıştırdık ve bu neticeyi elde ettik. Sivil toplum örgütleri içinde de medya içinde de üniversiteler içinde de bu hızlı değişime, dönüşüme ayak uyduranlar var, ayak uyduramayanlar var.

'Her şey eskisi gibi devam etsin, Türkiye yerinde saysın, Türkiye değişmesin, işlerimiz bozulmasın, koltuğumuz elden gitmesin, rantımız kaybolmasın' mantığıyla değişime direnenler var. Bir de Türkiye'nin önünü açmak için çaba harcayanlar, mücadele edenler var."

aa



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,973 µs