Özkan'dan ilk açıklama! | " /> Özkan'dan ilk açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Özkan'dan ilk açıklama!

23 Eylül 2008 19:21 tsi
Özkan'dan ilk açıklama! Ergenekon operasyonu, bu sabah İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen 9'uncu dalga gözaltılarla devam etti. 3 ilde toplam 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tuncay Özkan, neden gözaltına alındığı yönündeki sorulara, bakın nasıl yanıt verdi...

Gözaltına alınan Tuncay Özkan, neden gözaltına alındığı yönündeki sorulara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk adını söyleyerek, "faşizm" yanıtını verdi.  

Gözaltına alınanlar arasında Kanaltürk'ün eski sahibi gazeteci Tuncay Özkan, Kanaltürk'ün eski yöneticisi  Kerimcan Kamal ile Evrim Baykara, Kanaltürk'ün eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut, Kanaltürk'ün  eski sunucusu Duygu Dikmenoğlu, Tuncay Özkan'ın doktoru M.Ö., eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, bazı adli tıp kurumu çalışanları, bir emekli askeri savcı ve emekli emniyet müdürü de bulunuyor. 

Son olarak İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski avukatı ve Aydınlık dergisi yazarı Emcet Olcaytu da soruşturması kapsamında Kadıköy'de gözaltına alındı.

Polis, gözaltına alınanlardan bazılarının ev ve işyerlerinde arama yapmaya devam ediyor. Gözaltına  alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüklerine gönderiliyor.

Tuncay Özkan

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan, evinde yapılan aramanın ardından Haseki Eğitim  ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ellerinde kelepçe olmadığı gözlenen Özkan, bu hastanedeki sağlık kontrolünün ardından bir polis aracına bindirilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

Emniyete garaj kapısından alınan Özkan, daha sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çıkartıldı.

Tuncay Özkan, hastaneye getirilişi sırasında neden gözaltına alındığını soran gazetecilere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk adını söyleyerek, "faşizm" yanıtını verdi.

Bir başka soru üzerine de "polislerin evindeki heryeri aradığını" ifade eden Özkan, hastaneden çıktıktan sonra bindirildiği polis aracında da yüksek sesle "faşizm" diye bağırdı. Özkan, emniyete girerken de basın mensuplarına, "Gazetecilik yapılmasını engellemeye çalışıyorlar" diye konuştu.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Tuncay Özkan'ın Bebek Cevdetpaşa Caddesi'nde bulunan evinde saat 06.30 sıralarında başlatılan ve yaklaşık 8,5 saat sürdürülen arama ve inceleme çalışmaları tamamlandı.

Evde bulunan ve hakkında gözaltı kararı alınan Tuncay Özkan, arama işleminin tamamlanmasının ardından polis ekiplerince emniyete götürülmek üzere evden çıkartıldı.

Tuncay Özkan'ı görmek isteyen ve kendisine destek olmak için evinin önünde toplanan "Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu' üyeleri, bu sırada çeşitli sloganlar attı. Bu kişilere el sallayan Özkan, ardından polislerce sivil bir polis otomobiline bindirilerek emniyete götürüldü.

Tuncay Özkan'ı görmek için polis aracına doğru yönelen gruptan bazı kişiler ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Özkan'ın ayrılmasının ardından evindeki aramalarda el konulan ve 2 poşete doldurulan evrak da emniyete gönderildi.

Bu arada, Kağıthane Gültepe Talaptaşa Caddesi'ndeki Biz TV ve Tuncay Özkan'ın ofisinde aynı saatlerde başlatılan aramalar da Özkan'ın evindeki aramayla aynı saatte tamamlandı.

Polis, arama sırasında el konulan çok sayıda CD, video kaset, doküman ve evrakı koliler halinde bir polis minibüsü ve otomobiline koyarak, incelemek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Kanal Biz'in Ankara bürosunda yapılan polis araması da sona erdi.  Terörle mücadele ekiplerinin yaptığı arama yaklaşık 4.5 saat sürdü.

Şirketin avukatı Mutluhan Karagözoğlu yaptığı açıklamada, Tuncay Özkan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili soruşturma kapsamında kanalda arama yapıldığını söyledi.

Televizyon yayınının aksamaması için bilgisayar hard disklerinin sökülmesi yerine bilgilerin kopyalanacağını belirten Karagözoğlu, bu işlemin sabaha kadar sürebileceğini ifade etti.

Karagözoğlu, şu ana kadar yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını bildirdi.

Adil Serdar Saçan

Aynı soruşturma kapsamında eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Bahçeşehir Banu Evleri'ndeki dairesinde de arama yapıldığı belirtildi.

Saçan'ın evindeki aramaların polis ve jandarma ekiplerince birlikte yapıldığı ve halen sürdüğü öğrenildi.

Gürbüz Çapan

Eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın, soruşturma kapsamında gözaltına alındığı Bahçeşehir Esenkent'teki evinde sabah saatlerinde polis ve jandarma ekiplerince arama yapıldı.

Adli Tıp gözaltıları

Soruşturma kapsamında Ankara'da da 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Dr. M.Ö., Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Dr. M.Ö., adliye çıkışında, gazetecilerin sorusu üzerine, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Evimden alındım, arama yapıldı" dedi.

Kalp cerrahı olduğunu söyleyen M.Ö.'nün, İstanbul'da evindeki arama devam eden gazeteci Tuncay  Özkan'ın doktoru olduğu öğrenildi.

Bu arada, Ankara'da gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen M.A.'nın "adli bilirkişilik" yaptığı belirtildi.

M.A., Adli Tıp'tan çıkışında gazetecilere "Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu" diye konuştu.

Ankara'da gözaltına alınanlar diğer iki kişiden birinin emekli askeri hakim T.G., ötekinin ise polis olduğu belirtildi.

cnnturk



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs