ilk aradığı kişi | " /> CHP milletvekili." /> ilk aradığı kişi | "/> CHP milletvekili."/>

En Sıcak Konular

Ergenekon zanlılarının ilk aradığı kişi

23 Eylül 2008 16:36 tsi
Ergenekon zanlılarının ilk aradığı kişi Hem Hurşit Tolon hem de bugün Tuncay Özkan gözaltına alındıklarında ilk O'nu aradılar.Aranan kişi bir CHP milletvekili.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan'ın telefonla aradığı CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, "Beni Hurşit Tolun arıyorsa, Tuncay Özkan gibi namusluluğu hiç tartışılmayacak bir gazeteci arıyorsa, bundan onur duyarım." dedi.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularına cevap veren Şahin Mengü, eskiden beri Tuncay Özkan'ın avukatlığını yaptığını, Özkan ile avukatlık müvekkillik ilişkisinin 16 yıl öncesine dayandığını söyledi. Şu an milletvekili olduğu için fiili olarak avukatlık yapamadığını dile getiren Şahin Mengü, "Başına böyle bir şey gelince hemen beni aradı. 'Abi eve geldiler, evde arama yapıyorlar. Beni gözaltına alacaklar' dedi. Bunun üzerine büromuzun İstanbul'daki avukatını aradım. O saatte Tuncay'ın yanına gitmeye çalıştı. Evde halen arama devam ediyor. Ne aradılarsa artık bilemiyorum." diye konuştu.

Şahin Mengü, telefonla görüştüğü Tuncay Özkan'ın moralinin iyi durumda olduğunu ifade ederek, Özkan'ın bazı sağlık sorunları olduğunu, buna dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Hurşit Tolun'un sağlık sorunu olup olmadığının sorulması üzerine Mengü, "Hayır yok. Paşa aslan gibi maşallah" dedi.

Ergenekon zanlılarının aradığı ilk kişi olmanın nın kendisini rahatsız edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine Şahin Mengü, "Ben Hurşit Tolun gibi, bu ülkenin ordusuna şerefiyle hizmet etmiş insanların avukatlığını yapmaktan onur duyarım. Beni Hurşit Tolun arıyorsa, Tuncay Özkan gibi namusluluğu hiç tartışılmayacak bir gazeteci beni arıyorsa, bundan onur duyarım." şeklinde konuştu.

Fikrini söyleyen, düşüncesini açıklayan ve iktidarı eleştiren gazetecilerin, yazarların yaygın olarak gözaltına alınmasının, demokrasiyi tehlikeli boyutlara götürdüğünü savunan Mengü, "Bugün Tuncay'ın gözaltına alınmasından mutluluk duyan birçok gazeteci olduğuna inanıyorum. İsim bile sayarım. Ama yarın onlar da gözaltına alınmaya başladığında ben insan olarak aynı ızdırabı duyarım. Bu yaşananlara özellikle Türk basınının çok ciddi tepki vermesi lazım" şeklinde konuştu. Mengü, Ergenekon soruşturmasının 18 aydır yürütüldüğünü, 18 ayda Tuncay Özkan'ın ne suç işlediğinin ortaya çıkarılamadığını belirterek, 18 ay sonra harekete geçilmesinin, bunun bir siyasi sindirme olduğunun göstergesi olduğunu öne sürdü.

CİHAN



Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs