En Sıcak Konular

Amerika'da ilk Türk haber kanalı

23 Eylül 2008 13:31 tsi
ABD'de ilk defa bir Türk kanalı kuruluyor. Dünya markası olmayı hedefleyen televizyonun başına da Türkiye’den usta bir gazeteci getirildi.

1 Kasım’da yayına başlayacak televizyonun açılışını Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu yapacak, Hadise ise vereceği konserle Amerikalıları coşturacak. 
 
Amerika Birleşik Devletleri’nde artık bir Türk televizyon kanalı da var. Chicago’da yerleşik Tunca Group finansörlüğünde gerçekleşen televizyon kanalı hem İngilizce, hem Türkçe yayın yapacak.

Merkezi Chicago’da bulunan televizyonun stüdyolarının inşaatı da tamamlandı. Televizyon kanalının dünya faaliyetlerinin başına ise Türkiye’den usta bir haberci getirildi. TGRT Haber Televizyonu’ndan istifa eden Ekrem Çalkılıç 20 yıllık meslek deneyimini artık Amerika’da konuşturacak.

Başlangıç olarak Chicago’da merkez stüdyosunu kuran ve Best TV USA adıyla 1 Ekim’de “DENEME YAYINI”na başlayacak olan televizyon kanalı İstanbul, Ankara, New York ve Washington’da bürolar kuracak. Best USA’nin Ankara temsilciliğine ise Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Yazıcıoğlu getirildi.

HADİSE’Lİ AÇILIŞ

Best TV USA’nin açılışı 1 Kasım’da Chicago’da müthiş bir seranomi ile yapılacak. Best TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak açılış törenine Türkiye’den Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu’nun da katılması bekleniyor. Açılışta Amerikalılara ünlü Popstar Hadise de konser verecek.

Amerika ve Kanada’nın tamamını kapsayacak Best TV USA yayınları Türkiye’de şimdilik sadece internetten izlenebilecek. Yayınlar önümüzdeki yıldan itibaren ise Türkiye’den kiralanacak Türksat uydusundan da izlenebilecek. Hedef ileriki tarihlerde Best TV USA’yi özellikle Arapların El-Ceziresi ya da Amerikalıların CNN’ni gibi dünya markası yapabilmek…

Öte yandan BEST TV USA’nın Chicago stüdyolarında özellikle reji elemanlarına ihtiyaç var. Müracaat etmek isteyenler gulin@bestturkish.tv adresine mail gönderebilirler.

 



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,857 µs