En Sıcak Konular

Petrol 1 günde 25 dolar arttı

23 Eylül 2008 11:57 tsi
ABD yönetiminin kurtarma planı piyasa şüpheyle yaklaştı. Petrol fiyatları ani bir yükselişe girdi. Daha sonra düştü ama..

Uluslararası piyasalarda dün petrolün fiyatı bir ara 25,45 dolar artarak 130 doları gördü. Daha sonra petrolün fiyatı gerileyerek 109,37'ye indi.

BORSA DÜŞTÜ

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, birinci seansın ilk yarısında geriledi. Endeks, seansın 1 saat 15 dakikalık bölümünü, önceki ikinci seans kapanışına göre 767,32 puan düşerek 35.416,30 puandan geçti. Hisse senetleri bu seviyede ortalama yüzde 2,12 değer yitirdi. İlk bölümde işlem hacmi ise 310,9 milyon YTL olarak gerçekleşti.

GÜVENLİ LİMAN ARANIYOR

ABD yönetiminin tutsat (mortgage) ile ilgili şüpheli alacakların satın alınmasına ilişkin 700 milyar dolarlık planın mali sistemi istikrara kavuşturup kavuşturmayacağı konusundaki belirsizlik petrol piyasasında fiyatlarda keskin oynamalara neden oluyor.

Avustralya'nın Melbourne kentinde National Australia Bank'da görevli madenler ve enerji uzmanı Gerard Burg, ''İnsanlar güvenlik bir liman arıyorlar. Fiyatlarda gördüğümüz bu oynaklıkla gerçekte güvenli limanın ne kadarın petrol olduğunu bilmiyorum'' dedi.

SERBEST PİYASADA DOLAR

İstanbul serbest piyasada dolar 1,2380 YTL, avro 1,8280 YTL'den güne başladı. Kapalıçarşı'da 1,2330 YTL'den alınan dolar 1,2380 YTL'den satılıyor. 1,8220 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,8280 YTL olarak belirlendi. Serbest piyasada dün kapanışta doların satış fiyatı 1,2360 YTL, avronun satış fiyatı ise 1,8060 YTL olmuştu



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs