Çelebi çıkıyor! | " /> Çelebi çıkıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Her taşın altından Çelebi çıkıyor!

23 Eylül 2008 09:32 tsi
Her taşın altından Çelebi çıkıyor! Teğmen Çelebi, askeri liseden atılan öğrencilerle ‘büyük işlere imza atma’ planı yaptı, Hizb-ut Tahrir’le din sohbeti yaptı. Ergenekon’dan salıverilenlerin ihtiyaçlarını sordu...

7. dalga Ergenekon terör örgütü operasyonu kapsamında tutuklanan 4 teğmenden Mehmet Ali Çelebi’nin ekibin lideri konumunda olduğu belirlendi. Karargahevleri’ndeki toplantıları organize ettiği belirtilen Teğmen Çelebi’nin, Harp Akademileri’ndeki dönem arkadaşı teğmenlerin yanı sıra askeri lisede birlikte okuduğu kişilere de ulaşmak istediği ve bunlarla ilgili ‘rapor’ hazırladığı iddia edildi. Çelebi’nin Hizb-ut Tahrir örgütüyle bağlantıyı sağlayan kişi olduğu ortaya çıktı.

ASKERİ LİSEDE TANIŞMIŞLAR

HİZB-UT Tahrir örgütü üyesi olduğu ileri sürülen ve serbest kalan Doğukan Y.’nin, Teğmen Çelebi ile aynı askeri lisede okuduğu ortaya çıktı. Teğmen Çelebi’nin, Doğukan Y.’ye askeri liseden ayrılmasının ardından ‘İrtibatı koparmak yok seninle büyük işlere imza atacağız’ şeklinde mesaj attığı belirlendi. Çelebi’nin askeri lisede kendisinin 3 üst devresi olduğunu anlatan Doğukan Y. şunları anlattı:

ATILANLARIN LİSTESİNİ YAPMIŞ

‘İRTİBATI koparmak yok’ mesajını iyi niyet olarak algıladım. Neriman Aydın’ın evinde yapılan aramada ele geçirilen belgeyi Şubat ayında Teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye vermiştim. Çelebi, askeri liseden ayrılan öğrencilerin telefon numaralarını isimlerini istedi bende iyi niyetleri bildirecek diye verdim. Çelebi’nin benden askeri liseden ayrılanlarla ilgili rapor istenilmesi konusundaki mesajı hatırlamıyorum.

TAKSİDE DOST OLMUŞLAR

HİZB-UT Tahrir örgütü üyesi olduğu iddia edilen Süleyman Solmaz ise teğmen Mehmet Ali Çelebi ile Kızılay’da taksi şoförlüğü yaparken tanıştığını söyledi. Solmaz ‘Çelebi arabama müşteri olarak bindi. Mamak Boğaziçi’ne kadar götürdüm. Sohbet ettik. Dini konulardan sohbet ettik. Kendisini bu konulara ilgisinin olduğunu söyledi. Mehmet Ali Çelebi benden okumak için kitap istedi. Ben de kendisine hadis ve ayet kitapları verdim. Telefon ile mesajlaştık’ dedi.

Ergenekon’a geçmiş olsun

TEĞMEN M. Ali Çelebi’nin Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan kişilerle yakından ilgilendiği de ortaya çıktı. Daha önce de Ergenekon’da gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra kendisini iki teğmenin arayıp, bir ihtiyacının olup olmadığını sorduğunu anlatan Hizb-ut Tahrir üyesi Hamza Demir ‘Teğmenlerle o şekilde tanıştım. Teğmenlerin adı Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu’dur’ dedi.

star



Bu haber 4,433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs