En Sıcak Konular

Temiz, sorgusunda kimi suçlamış?

23 Eylül 2008 08:27 tsi
Temiz, sorgusunda kimi suçlamış? Ergenekon soruşturmasının 7. dalgasında gözaltına alınan avukat Levent Temiz'in, mahkemede, birçok davasına müdahil olarak katıldığı Büyük Hukukçular Birliği'nin faaliyetlerinden rahatsız olduğunu anlattı. Peki Temiz, kimi suçladı?

Ergenekon soruşturmasının 7. dalgasında gözaltına alınan avukat Levent Temiz'in, mahkemede, birçok davasına müdahil olarak katıldığı Büyük Hukukçular Birliği'nin faaliyetlerinden rahatsız olduğunu anlattığı ve Başkan Kemal Kerinçsiz'i suçladığı ortaya çıktı.  
 
Temiz'e ayrıca Danıştay saldırganı avukat Alparslan Aslan'la üniversite yıllarında aynı grup içinde bulunup bulunmadıklarının sorulduğu öğrenildi. 'Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak' suçlarından tutuklanması talebiyle gönderildiği İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakılan Temiz'in mahkemede verdiği ifadede avukat ve vatansever bir insan olarak suçlamaları kabul etmediğini söylediği belirtildi.

2005 yılında yine Ergenekon davası tutuklusu avukat Kemal Kerinçsiz ve 4 avukatla birlikte Büyük Hukukçular Birliği Derneği'ni kurduklarını anlatan Temiz'in, Kerinçsiz'in kendilerinden habersiz, istişare etmeden bazı davalar açtığını, bundan rahatsız olduklarını anlattığı kaydedildi. Tanımadık şahısların gelip gitmesi nedeniyle de 2006'da 5 avukat arkadaşıyla dernekten ayrıldığını aktaran Temiz'in, Ergenekon tutuklusu Mehmet Zekeriya Öztürk'ü Büyük Hukukçular Birliği Derneği'nin toplantılarında gördüğünü, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'i Çağlayan'daki Annan Planı'na karşı yapılan mitingde, Oktay Yıldırım'ı ise yine dernekte tanıdığını belirttiği öğrenildi. Temiz, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ı tanımadığını, Türk Ortodoks Patrikhanesi sözcüsü Sevgi Erenerol'u çocukluğundan beri tanıdığını, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü 1999-2000 yıllarında Türk Dünyası ve Araştırma Vakfı'nda Prof. Turan Yazgan hocanın yanında gördüğünü aktardığı ifade edildi. Zekeriya Öztürk'ün bilgisayarından çıkan Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Kemal Kerinçsiz, Mehmet Fikri Karadağ'la ilgili bazı notlardan haberi olmadığını, zaten Zekeriya Öztürk'ten de şüphelendiklerini anlattığı öğrenildi.

Otel sahibi; ama aylık geliri 2 bin YTL

Şüpheli avukata ayrıca, Kemal Kerinçsiz, Cevat Çalık, Perinçek'in de aralarında bulunduğu bazı kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinin de sorulduğu belirtildi. Öte yandan, Temiz'in kimlik sorgusunda avukatlık yaptığını ve kendi adına bir oteli olduğunu söylediği öğrenildi. Temiz'in aylık gelirini ise 2 bin YTL olarak açıkladığı ortaya çıktı.

zaman



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs