Şok dalga: Özkan, Çapan, Dikmenoğlu | " /> Şok dalga: Özkan, Çapan, Dikmenoğlu | "/>

En Sıcak Konular

Şok dalga: Özkan, Çapan, Dikmenoğlu

23 Eylül 2008 13:50 tsi
Şok dalga: Özkan, Çapan, Dikmenoğlu Sabahın erken saatlerinden itibaren Ergenekon soruşturması kapsamında 50'ya yakın isim gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Tuncay Özkan, Kerimcan Kamal, Duygu Dikmenoğlu, Adnan Bulut ve Gürbüz Çapan da var.

Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan gözaltına alındı. Ergenekon Soruşturması kapsamında bir süredir gözaltına alınacağı yönünde söylemler çıkan Tuncay Özkan, sabah erken saatlerde gözaltına alınarak, emniyete götürüldü. Son gelen bilgilere göre Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Gazeteci Tuncay Özkan'ın Bebek'teki evinde Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapıldı.Özkan'ın eski avukatı CHP'li Şahin Mengü, Özkan'ın sabah 06.30 sıralarında kendisini aradığını ''Ağabey beni gözaltına alıyorlar. Evde arama var'' dediğini bu esnada telefonun kesildiğini söyledi.

'EVDE ARAMA VAR AĞABEY'

Tuncay Özkan'ın eski avukatı CHP milletvekili Şahin Mengü, Özkan'ın sabah saatlerinde kendisini telefonla aradığını anlatarak, “Sabah beni aradı. Saat 06.30 gibi. 'Ağabey beni gözaltına alıyorlar. Evde arama var' dedi” diye konuştu. Mengü, Özkan'ın polisin evini aradığını söyledikten sonra telefon bağlantısının kesildiğini belirtti. Mengü, eve bir avukatlarını gönderdiklerini de ifade etti.

Milletvekili olmadan önce Özkan'ın avukatlığını yaptığını söyleyen Mengü, Özkan'ın ciddi sağlık sorunları olduğunu, devamlı yüksek olan kolesterolünün doktor takibinde olduğunu ifade etti.

Kanal Biz'e de baskın

Ergenekon operasyonu kapsamında, sabah saatlerinde gözaltına alınan Gazeteci Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu Kanal Biz televizyonuna baskın düzenlendi. Ergenekon operasyonu kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Gazeteci Tuncay Özkan'ın, sahibi olduğu Kanal Biz televizyonuna baskın düzenlendi. Saat 10.30 sıralarında kanalın Levent'teki merkezine gelen polis ekipleri incelemelerini sürdürüyor.

Adnan Bulut ve Kerimcan Kamal da gözaltında

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut, İzmir'de gözaltına alındı. KanalTürk'ün Müdürü Kerimcan Kamal ve Biz Kaç Kişiyiz Hareketi'nden Evrim Baykara da gözaltına alındı.  

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de bir otelde kalan Bulut'u gözaltına aldı.

Bulut'un işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Duygu Dikmenoğlu da gözaltında

Bir dönem Kanaltürk'te program yapan  eski manken Duygu Dikmenoğlu da gözaltına alındı.

ERGENEKON'DA 16 GÖZALTI

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 16 kişinin gözaltına  alındığı bildirildi. Ankara'da bir doktor, emekli savcı ve bir emekli emniyet müdürünün gözaltına alındığı belirtiliyor.

Özkan'ın doktoru da gözaltında

 "Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara’da 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayına getirilen Dr. M.Ö’ye, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Dr. M.Ö, adliye çıkışında, gazetecilerin sorusu üzerine, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Evimden alındım, arama yapıldı" dedi.

 Kalp cerrahı olduğunu söyleyen M.Ö’nün, İstanbul’da evindeki arama devam eden gazeteci Tuncay Özkan’ın doktoru olduğu öğrenildi. Bu arada, Ankara’da gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen M.A’nın "adli bilirkişilik" yaptığı belirtildi. M.A, Adli Tıp’tan çıkışında gazetecilere "Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu" diye konuştu.

Ankara’da gözaltına alınanlardan diğer iki kişiden birinin emekli yargı mensubu T.G, ötekinin ise emekli emniyet müdürü olduğu belirtildi.

Gürbüz Çapan da gözaltında

Esenyurt eski Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Gürbüz Çapan ve bazı adli tıpçıların da Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Konya'da 30'u aşkın kişi gözaltında

Konya'da düzenlenen operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve ADD başkanının da aralarında bulunduğu 30'dan fazla kişi gözaltına alındı.     
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları öne sürülen bir gruba bu sabah operasyon düzenledi.

Operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konya Şube Başkanı A.A, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M. ile bir yerel gazetecinin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünde yer olmadığı için sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.  

 



Bu haber 4,307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs