En Sıcak Konular

THY, pilotun kuralsızlığını affetmedi

22 Eylül 2008 22:46 tsi
Olay Anakara-Erzurum seferini yapan THY uçağında yaşandı. Onlarca yolcusunun hayatını hiçe sayan olayın kahramanı ise 14-15 yaşlarındaki bu çocuk.

Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet uçağında akıllara durğunluk veren bir skandal yaşandı.

Airporthaber internet sitesinin ortaya çıkarttığı skandalın asıl sorumlusu o değil Anadolujet'in uçağını teslim ettiği kaptan pilot.

THY'nin alt markası Anadolujet'e ait Boeing 737-400 tipi TC-JEu kuyruk tescilli uçak Ankara- Erzurum seferini yapmak üzere havalandı. Uçak, tırmanmayı tamamlayıp 30 bin feet'lik normal yüksekliğinde seydereken uçağın sorumlu pilotu koltuğunu 14-15 yaşlarındaki bir çocuğa bıraktı. Çocuk, kaptan pilota ai uçağın sol koltuğuna oturdu ve kare kare fotoğraf çektirdi. Bu sırada uçağın kaptan pilotunun nerede olduğu ise bilinmiyor. S.T uçakta çektiği bu fotoğrafları daha sonra bir forum sitesinde paylaşıma açtı.

Uçakta çektiği fotoğrafların skandal niteliğinde olduğundan habersiz olan çocuğun görüntüleri farkedilince yayından kaldırıldı.

Pilotun, uçağın koltuğunu 15 yaşındaki bir çocuğa bırakması, Rusya'da pilotun koltuğunu oğluna devretmesi ile yaşanan ve 70 kişinin ölümüne neden olan kazayı anımsattı.

ÇOCUĞU KOLTUĞUNA OTURTAN PİLOTUN KAPTANLIĞI GİTTİ...

Türk Hava Yolları tarafından kurulan Ankara merkezli Anadolujet Hava Yolları uçağında, bir çocuk yolcunun uçağın mesul kaptanının bulunduğu sol koltuğa oturması pilotun kaptanlığının alınmasına neden oldu.THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kaptan pilotun uçuş emniyetini tehlikeye düşürecek bir durum oluşmamasına rağmen, sorumluluklarını yerine getirmediği ve gerekli iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle kaptanlığının alındığı bildirildi.

Pilotların isimlerinin verilmediği açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Bugün bir internet sitesinde yer alan ve Türk Hava Yolları’nın alt markası olan AnadoluJet’in Ankara - Erzurum seferinde kokpite bir kişinin alınarak koltuğa oturtulmasının konu edildiği haberle ilgili olarak ortaklığımız yönetimi derhal soruşturma başlatmıştır.Haberde konu edilen uçuşun kokpit ekibi Genel Müdürlüğe çağrılarak bilgi alınmış ve savunmaları istenmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu uçağın “Kaptan Pilotu'nun, uçuş emniyetini tehlikeye düşürecek bir durum oluşmamasına rağmen sorumluluklarının gereğini yerine getirmediği ve gerekli iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle kaptanlığının alınmasına karar verilmiştir"dedi.

 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs