En Sıcak Konular

Edirne'de dehşet

22 Eylül 2008 20:32 tsi
EDİRNE'nin Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Kalkansöğüt Köyü'nde, ‘cinayet’ ve ‘Cinsel taciz’ suçlarından sabıkalı Ahmet Öztürk, servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeği ile ateş açtı.

Dehşetin yaşandığı olayda, 7 yaşındaki Burhan Can Atan ve ablası 13 yaşındaki Özden Atan öldü, 1 öğrenci ile ölen kardeşlerin annesi yaralandı. Olaydan sonra ormanlık alana kaçan Öztürk'ün yakalanması için jandarma ekipleri operasyon başlattı.

AİLELER SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

EDİRNE'nin Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Kalkansöğüt Köyü'nde, ‘cinayet’ ve ‘Cinsel taciz’ suçlarından sabıkalı Ahmet Öztürk, servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeği ile ateş açtı. Dehşetin yaşandığı olayda, 7 yaşındaki Burhan Can Atan ve ablası 13 yaşındaki Özden Atan öldü, 1 öğrenci ile ölen kardeşlerin annesi yaralandı. Olaydan sonra ormanlık alana kaçan Öztürk'ün yakalanması için jandarma ekipleri operasyon başlattı.

Lalapaşa'ya bağlı, Bulgaristan sınırındaki Kalkansöğüt Köyü'nde oturan ve 1986 yılında aile içi sorunlar nedeniyle tartıştığı eniştesi Zeki Sert'i baltayla keserek öldüren 60 yaşındaki Ahmet Öztürk, kamuoyunda ‘Rahşan affı’ olarak bilinen Şartla Salıverilme Yasası'ndan faydalanarak 2003 yılında tahliye oldu. Tahliyesinin ardından köydeki bir erkek çocuğu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanan Ahmet Öztürk, 2005 yılında yeniden tahliye oldu. Sabıkalı Öztürk, tahliyesinden sonra yeniden köye geldi ve burada kendine ait müstakil evinde tek başına yaşamaya başladı. Aradan geçen 3 yılın içinde köydeki kimseyle konuşmayan Ahmet Öztürk, bu sabah dehşet saçtı.

4 KEZ ATEŞ ETTİ

Kalkansöğüt Köyü'ne 15 kilometre uzaklıktaki, yine Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Demirköy İlköğretim Okulu'na gitmek için yanına oğlu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Burhan Can, kızı 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Özden'i alan Selvet Atan, durağa çıkarak beklemeye başladı. Bu sırada Özden'in sınıf arkadaşı Mümine Döşçe de yanlarına geldi. 3 çocuk ve Selvet Atan, durakta servis minibüsünü beklemeye başladı.

Durakta bekleyen 4 kişinin yanına elinde 16 kalibrelik tek kırma pompalı av tüfeği ile gelen katil zanlısı Ahmet Öztürk, hiçbir şey söylemeden üzerlerine bir el ateş etti. Anne Selvet Atan, korumak amacıyla kızı ve oğlunun üzerine kapandı. Ancak katil zanlısı Öztürk, domuz avında kullanılan ve ‘dom dom kurşunu’ olarak bilinen fişeklerden doldurduğu tüfeğini duraktaki 4 kişinin üzerine doğru art arda 3 kez daha ateşledi. Dehşet saçan Öztürk, ardından da tüfeği ile birlikte köy kenarındaki ormanlık alana kaçtı.

HASTANEDE ÖLDÜLER

Köydekiler silah sesleri üzerine geldikleri olay yerindeki 4 yaralıyı Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen annesinin üzerlerine kapanarak korumaya çalıştığı kızı Özden ile oğlu Burhan Can hayatını kaybetti. Saldırıda ağır yaralanan anne Selvet Atan ile kolu ve bacağından yaralanan Demirköy İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Mümine Döşlü'nün tedavisi sürüyor. Hastanede oğlu ve kızını kaybeden, eşi de ağır yaralanan baba Önder Atan sinir krizleri geçirdi.

Olayın ardından jandarma ekipleri, köyün giriş ve çıkışlarını tuttu ve ormanlık alanda katil zanlısını yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

ÖĞRENCİLERİN OKULUNDA YAS VAR

Taşımalı eğitim ile öğrenim gören Burhan Can Atan ve ablası Özden Atan ile yaralı öğrenci Mümine Döşlü'nün eğitim gördüğü Demirköy İlköğretim Okulu'nda ise yas var. Arkadaşlarının öldüğünü öğrenen diğer öğrenciler, gözyaşlarına boğulurken, öğretmenleri öğrencileri teselli etmeye çalıştı. Olaya tanık olan katil zanlısı Ahmet Öztürk'ün yeğenleri olan 7'nci sınıf öğrencileri Mühüre Öztürk ve Aykut Öztürk ise yaşadıklarını anlattı. Okula gitmek için servis beklediklerini belirten Mühere Öztürk, “Ne olduğunu anlamadık. Bir anda patmlayan silah sesleri duyduk. Sonra amcam koşarak kaçmaya başladı. Daha sonra arkadaşlarımızın vurulduğunu öğrendik” dedi.

MÜMİNE DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Kolundan ve babağından yaralandığı için Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mümine Döşlü ise yaşadıkları dehşet anlarını DHA'ya anlattı. Sabah arkadaşına gittiğini ve bir süre oturduktan sonra servisi beklemek için dışarıya çıktıklarını belirten Mümine Döşlü, “Servisi beklemek için dışarı çıkmıştık. Aniden karşımıza çıktı ve silahını ateşlemeye başladı. Çok korktum. Yaşadıklarımı rüya sandım. Ancak hastaneye geldiğimde gerçek olduğunu anladım. Olay anında korkudan sesimi çıkartamladım. Ancak Burhan ve Özden'in annesi çığlıklar atıyordu” dedi.

hurriyet



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs