En Sıcak Konular

Nurseli İdiz'e Hülya Avşar'dan destek

22 Eylül 2008 20:29 tsi
4 gün boyunca yaşadıklarını anlatan Nurseli İdiz'e, Hülya Avşar dan destek geldi...

Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan oyuncu Nurseli İdiz, ifadelerine başvurulduğunu belirterek, 'Kendimi (Ergenekon soruşturmasının) hiçbir yerinde görmüyorum açıkçası. Nerede olabilirim ki zaten' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcının sorgusunun ardından serbest bırakılan Nurseli İdiz, adliyeden ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Ergenekon' soruşturması çerçevesinde ifadelerine başvurulduğunu belirten İdiz, konu yargı aşamasında olduğu için fazla birşey söylemek istemediğini kaydetti.

Doğrudan birşeyle suçlanmadıklarını ifade eden İdiz, 'Fakat, hem organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünde hem de cumhuriyet savcılığında inanılmaz medeni bir yaklaşımla karşılaştık. Çok değişmiş herşey. Bunu görmekten de mutluluk duyduk' diye konuştu.

Kendilerine, birçok sorunun yanında, yaşantıları ve ilişkileriyle ilgili çok şeyin de sorulduğunu anlatan İdiz, gazetecilerin, 'Tam olarak neyle suçlandınız?' sorusu üzerine, 'Ergenekon ile ilgili ifademize başvuruldu. 4. günün sonunda ifademizi verdik. Sonra savcılığa geldik. Orada da ifademizi tekrarladık. Genelde herkese ne sorulduysa bize de onlar soruldu' karşılığını verdi.

İdiz, 'Kendinizi Ergenekon soruşturmasının neresinde görüyorsunuz?' biçimindeki bir soruyu, 'Kendimi hiçbir yerinde görmüyorum açıkçası. Nerede olabilirim ki zaten?' diye yanıtladı.

'Ergenekon' soruşturması için konuşmanın çok erken olduğunu, herşeyin çok karışık göründüğünü savunan İdiz, 'Bir bilgim yok o konuda.

Ama biz de basından takip ediyoruz ne olduğunu. Yorum yapmak çok erken olur' dedi.

Avşar'dan İdiz'e destek

Hülya Avşar, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Nurseli İdiz'e destek verdi. Avşar, kaleme aldığı yazısında İdiz'e yapılan muameleye tepki gösterdi. Avşar, "Neden sanatçıların biraz olsun ayrıcalığı yok bu ülkede?" başlıklı yazısında şu satırlara yer verdi:

"Ergenekon her neyse bilemem, umarım hakkımızda doğru olanıdır.

Ama! Oyunculuğuyla Türk sinemasına yıllarca hizmet vermiş bir sanatçının, evinden sabahın köründe kızının gözü önünde alınması beni çok üzdü. Neden böyle acımasız oluyoruz? Neden sanatçıların biraz olsun ayrıcalığı yok bu ülkede? Eminim ki altından bir şey çıkmayacak! Sanatçılardan kimseye zarar gelmez.

gecce



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,042 µs