En Sıcak Konular

"Artık cep telefonu kullanmayacağım"

22 Eylül 2008 17:15 tsi
Nurseli İdiz, gözaltı sürecini anlattı...

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan oyuncu Nurseli İdiz, emniyette kendisine çok iyi davranıldığını söyledi.

Gözaltı sürecini anlatan İdiz, Zor bir süreçti. Allah kimsenin başına vermesin. Gözaltı süreci yaşadık. Bunun bir prosedürü var ve onlarda o prosedüre uyuyorlar. Bizde ona uyum gösterdik. Sıramızı bekledik ve sorgumuzu yaptılar. Savcılık tarafından serbest bırakıldık" dedi.

"ERGENEKON DENİNCE ANLADIM"

Emniyet Müdürlüğü'nde geçirdiği saatleri anlatan İdiz, "Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki bütün memurlar çok kalifiye elemanlar. Çok iyi davrandılar. Yani kötü davrandıklarını söylemek çok büyük haksızlık olur. Çok seçilmiş insanlar var. Özellikle gençler, sorgumuzu yapan komiserler çok üst düzey insanlar. Sorgumuz son derece medeni çerçevede geçti. Elbetteki gözaltına alınma süreci çok kötü bir şey. Ama ondan yapabileceğimiz bir şey yok. Yasa böyle. Bizde vatandaş olarak kurallara uyanmak zorundayız. Ama çok iyi davranıldı. Gerçekten çok farklı bir emniyette karşılaştığımızı söyleyebilirim. Polisleri ilk gördüğümde bir şey düşünemedim. Tabi Ergenekon denince anladım" diye konuştu.

"SİLAH KAÇAKÇILIĞI YAPTIM CÜMLESİ ESPRİ"

Oyuncu Nurseli İdiz, gözaltı sürecinde sağlık kontrolüne getirildiği sırada gazetecilere yaptığı "Silah kaçakçılığından gözaltındayım" açıklamasının hatırlatılması üzerine ise, "Bunu şaka yaptım. Herkes bana bunu soruyor. Onu espri olarak yaptım ve espri olduğu da çok açık belli herhalde. Hem polisleri hem de kendimi zor durumda bırakmamak için böyle bir espri yaptım" dedi.
Sanatçıların lüks yaşadığının sanıldığını anlatan İdiz, "Ama biz setlerde ve tiyatro sahnelerinde o kadar ağır şartlarda çalışıyoruz ki. Doğrusu beni şaşırtıcı derecede dayanıklı buldular. Bende "biz öyleyiz" dedim. Mesleğimiz sayesinde bir komando kadar güçlü oluyoruz. Bana hiçbir suçlamada bulunmadılar. Sadece ifadenizi alacağız dediler. Gayet medeni bir şekilde çeşitli sorular sordular" açıklamasında bulundu.

"CEP TELEFONU KULLANMAYACAĞIM"

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan menajer Seyhan Soylu ile birlikte bazı siyasetçilerin ve bürokratların kasetlerini şantaj için kullanmayı planladıkları yönündeki iddialara ise oyuncu Nurseli İdiz, "Buna sadece kargalar güler. Ne için böyle bir şey olsun. Maddi imkan sağlamak isteyen bir kadın herhalde bunu kendi imkanlarıyla yapabilir. Ben ve Seyhan Soylu yaşam görüşü son derece entelektüel kimliği ile o kadar açık ve net insanlarız ki buna kargaların bile güldüğünü düşünüyorum. Elinde öyle bir şey olan varsa, gelsin mahkeme kapıları açık. Çok çirkin bir suçlama. Polisler evden eski program kasetlerimi, filmlerimi, röportajlarımı, özel ailevi kasetlerimi aldı. Takipsizlik kararını bekliyorum. Karar verildiğinde avukatım başvurarak alınan kasetler geri verilecek.Zor bir dönem geçirdim ama Türkiye'de bizden daha zor dönem geçiren insanlar vardır. Gün geldi ki bunların hiç yaşanmadığı demokratik bir ortam oluşsun. Bu ülkede cep telefonu kullanılmaz. Artık cep telefonu kullanmayacağım" diye konuştu.

 



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs