Şok iddia: Tolon da tahliye edilecek | " /> Şok iddia: Tolon da tahliye edilecek | "/>

En Sıcak Konular

Şok iddia: Tolon da tahliye edilecek

22 Eylül 2008 17:06 tsi
Şok iddia: Tolon da tahliye edilecek Belgeli iddiaya göre "Ergenekon operasyonunda sağlık nedeniyle tahliyeler sürecek ve Org. Hurşit Tolon sırada."

Son sayfa.com'un haberine göre  Tolon'un kalbiyle ilgili sorunlar üzerinde duruluyor ancak eski anjiyo raporları sağlıklı olduğunu gösteriyor.

Kuddusi Okkır'ın var olan ve tedavisi bulunmayan hastalığının ilerleyerek yaşamını yitirmesinden sonra, Ergenekon Operasyonu'nun hassas karnı "sağlık durumu" haline gelmişti. Bu çerçevede Ergenekon Terör Örgütü Davası kapsamında içeri alınan farklı kişilerin, sağlık problemleri gerekçe gösterilerek tahliye edilmeleri süreci başladı.

Veli Küçük "düşme" dahil pek çok defa hastalık gerekçesiyle doktora gönderildi ancak Veli Küçük'ün tahliyesi henüz gerçekleşmedi.

Ancak daha sonra Ergenekon Davası'nın kilit isimlerinden İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever tartışmalı bir kanser raporuyla cezaevinden tahliye edildi.

Veli Küçük'ten sonra bir düşme olayı da Org. Şener Eruygur'un başına geldi. Org. Eruygur hastaneye kaldırıldı ve daha sonra sağlık nedenleriyle tahliye kararı verildi. Ancak Eruygur'un bu süre içinde görüntüsü çekilemedi.

Eruygur'un hastanenin bir bölümünden diğerine geçirilirken görüntüsünün çekilebileceği tek yer ise Jandarma'nın elde taşıdığı seyyar paravanlarla kapatıldı.

SIRA ORG. HURŞİT TOLON'DA MI?

Hapishane şartlarından en çok şikayet eden Ergenekon tutuklusu olan Org. Hurşit Tolon'un da sağlık sebebiyle serbest bırakılacağı bu çerçevede bir kalp damar raporu hazırlandığı öğrenildi.

Org. Tolon'un en geç davanın ilk celsesine kadar tahliyesi düşünülüyor. Org. Tolon'a kalp damarlarındaki yetmezlik gerekçeli bir sağlık raporu hazırlanmaya başlandığı gelen bilgiler arasında.

Bu hazırlığa karşı Org. Hurşit Tolon'un kalp ve damarlarında herhangi bir sorun olmadığı yönündeki eski raporları ortaya çıkartıldı.

KALBİ TAŞ GİBİ SADECE ASPRİN YETER

Org. Tolon'un gerçek anjiyografi raporu internette yayına konuldu.

Rapora göre; Mevcut Koroner Anjiyografik ve Ventrikülografik bulgular değerlendirildiğinde sonucun birkaç önemsiz plak dışında normal olduğu izlenmiştir. Mevcut haliyle koroner arter hastalığı bulguları için asprin dışında herhangi bir ilaç kullanılmasına gerek yoktur. Sonuçlar tamamen normale yakın olup, günlük ağır efor dahil eh türlü faaliyeti yapabilir.

BÜYÜKANIT'I ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın emri ile Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'a yapılan ziyarette, özellikle Org. Tolon''un bulunduğu şartlardan çok şikayetçi olduğu belirtiliyor. Org. Tolon ayrıca Ahmet Hakan'a yazdığı mektupta "Genelkurmay'a üstü kapalı tehditlerde" bulunmuştu.

"Biz içeride huzurlu, onurlu ve alnımız açık olarak yüce Türk adaletinin tecellisini bekliyoruz. Ya dışarıdaki bazıları? Onlar ne durumda acaba?" diye mektubuna başlayan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ı işaret eden Org. Tolon, mektubunu "Eğer isterlerse acınacak halde olanlara buradan destek verebiliriz." cümlesiyle bitirmişti.

Ogr. Tolon'un aynı tavrı, kendilerine cezaevinde TSK adına ziyaret eden Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'ye de gösterdiği belirtiliyor. Bu ziyaretlerden sonra iki Orgeneralin sağlık durumunun özel olarak gözleme alındığı biliniyor.

İŞTE O RAPOR

 


 



Bu haber 2,917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs